Winter, weerstand en sporten

De kou grijpt om zich heen, iedereen lijkt van slag, rillingen trekken over je lichaam. Het is een kakofonie van gekuch, gesnotter, en griepgeruchten, waardoor sporten op de achtergrond raakt. Hoe handhaaf je je weerstand in deze tijden? Is het verstandig om te sporten terwijl je snuft? En hoe behoud je je motivatie?

Je bent niet alleen; veel mensen ervaren dit. In de warmte van je bed liggen, maakt het soms onaantrekkelijk om eruit te komen, laat staan ​​om te gaan sporten. Helaas verdwijnt dat extra kilootje niet vanzelf. Het vergt wellicht wat moed om je om te kleden en naar de sportschool te gaan, maar je zult merken dat je achteraf blij bent.

Voorkomen of genezen?

Sporten kan helpen om een griepje te voorkomen. Slechts een half uurtje beweging per dag kan al je conditie verbeteren, stress verminderen en zorgen voor een betere nachtrust, wat weer gunstig is voor je weerstand. Het gaat hierbij vooral om lichte inspanning; intensief trainen, zoals marathons, kan contraproductief zijn. Na een training is goed herstel essentieel. Bij een milde verkoudheid kan sporten juist verlichting bieden, maar bij een echte griep is het beter je lichaam te laten herstellen zonder extra belasting.

Onderzoek toont aan dat drie tot zes uur sporten per week optimaal is voor je weerstand. Overschrijd je dat, dan neemt het risico op verkoudheid toe.

Wat te doen voor een goede weerstand?

De sleutel tot een sterke weerstand ligt in een gebalanceerde levensstijl: goede voeding, voldoende rust, hygiëne, en beweging. Denk aan je fruitinname en gebruik je gezond verstand. Kortom, het draait allemaal om balans!

Wil je je weerstand versterken? Probeer ons nu 4 weken uit met de Proefperiode. De ideale manier om onze sfeer en faciliteiten zelf te ervaren. We zien je graag!

Start jouw proefperiode »
 
Cookie instellingen