Vroeg in de gym: 5 voordelen

Sommigen verklaren je voor gek. Maar na het lezen van deze voordelen moet je het misschien toch maar eens proberen. Vroeg in de gym zijn, is nog niet eens zo heel gek. Ik zweer er echt bij, wat ik nooit had gedacht. Ga het gewoon eens doen, je zult je zeker beter voelen. En zo niet? Dan is er meer plek voor mij! Ik ben ook ineens omgetoverd van een ochtendhater naar een ochtendlover. Twee keer in de week zet ik m’n wekker om 07.00 uur om vroeg te gaan sporten (voor mijn doen). Dus. Vroeg in de gym, wat heeft het voor zin?

Goed begin van de dag.
Je kan je dag eigenlijk niet beter beginnen. Sowieso, je hebt je wekker gezet, je hebt je bed verlaten (ja ik weet dat het lekker ligt maar kom op), dus je moet wel. Anders is alles voor niks. Daarnaast na een lange werkdag heb je misschien geen zin meer en zal je het sneller overslaan dan aan het begin van de ochtend. Het geeft mij ook altijd super veel energie, zo’n goed begin van de dag. Ik voel me fit en ga automatisch de rest van de dag ook gezonder doen. De zomer komt eraan, dus gaan met die banaan!

Lege gym.
Heerlijk vind ik dat. Je hebt het zelf voor het kiezen, waar ga je mee beginnen en wat ga je daarna doen? Niet wachten op mensen die dan precies het gene gaan doen waar jij net op af wilde stappen en die dus je hele schema in de war schoppen. Het hele rijk voor jezelf. Misschien niet helemaal, maar in ieder geval meer dan in de avond, waar het soms vechten voor een plekje is. Niemand die op je let, ook wel eens fijn, nog een voordeel van vroeg in de gym zijn. Soms voel ik toch wel wat ogen op mij gericht (ga lekker je eigen ding doen en let niet op mij), dus ook daar heb je minder last van op de vroege morgen.Betere focus.
Welke gek gaat er dan ook zo vroeg sporten? De rest slaapt nog of is misschien al aan het werk. Beter voor jou dus, want je wordt minder snel afgeleid. Tegenwoordig neemt iedereen z’n telefoon mee naar de sportschool en moet er van alles tussendoor gecheckt worden. Maar zo ’s ochtends vroeg is de kans minder groot dat je belangrijke berichten binnenkrijgt, dus je focus is beter. Heel eerlijk, ik sport het fijnst zonder telefoon. Ik laat hem wel eens gewoon in m’n tas liggen. Dan ben ik sneller klaar en de mensen die dan een berichtje hebben gestuurd, kunnen echt wel even wachten. Je moet je telefoon alleen wel meenemen voor..

Stiekeme selfies.
Vroeg in de gym, waarschijnlijk bijna helemaal leeg. Tja, wie doet het niet, even een selfie. Je wilt toch even aan de buitenwereld laten weten dat je goed bezig bent toch? (Met de opkomst van social media wordt het in ieder geval steeds meer, ik betrap mezelf er ook op) Ook al sport je voor jezelf en niet voor een ander. Nu kan je gewoon shameless een selfie maken, zonder dat je wordt betrapt. Al begint het naarmate de tijd wel steeds drukker te worden, dus zal ik adviseren dit aan het begin te doen. Niet alleen een goed moment voor een selfie, maar ook een progressie foto. Of misschien wil je jezelf wel filmen om te kijken of je een oefening goed aan het uitvoeren bent.

Je slaapt beter.
Tijdens het sporten komt er adrenaline vrij. Een stofje waar je actief van wordt, niet echt heel handig als je wilt gaan slapen dus. Ik merk het zelf ook, als ik tot laat bezig ben geweest, kan ik moeilijker in slaap komen. Daar komt overigens binnenkort ook een blog over! En hoe lekker is het trouwens als je een avondje vrij bent? Lekker op de bank, niks meer moeten en je lichaam even de nodige rust geven. Zodat je snel weer klaar bent voor de volgende vroeg in de gym sessie.

Hopelijk kan ik je inspireren om misschien een keer wat eerder je wekker te zetten om te gaan sporten. Zo erg is het niet. Vroeg in de gym, heeft wel degelijk zin! Nu niet ineens allemaal heel vroeg gaan sporten he, dan heeft dit geen zin meer!


Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok. Bekijk hier haar persoonlijke blog: isabellakok.nl

Lees hier meer blogs
 
Cookie instellingen