Sporten in de sportschool: 6 voordelen

Sporten in de sportschool… Voor iedereen werkt iets anders. De één sport liever met iemand, terwijl de ander liever alleen met z’n oortjes in z’n oren sport. En ja, sporten kan je eventueel ook thuis, maar vandaag behandelen we mijn 6 voordelen van sporten in de sportschool.

Voor mij werkt dit in ieder geval heel goed, maar ik weet ook dat iedereen anders is en dat voor de ander misschien iets heel anders werkt! Maar wie weet kan ik je vandaag overtuigen en zie ik je binnenkort weer in de sportschool. Deze dingen heb je namelijk meer dan dat je thuis sport…

1. Je kan niks anders
Ik heb van nature niet echt een heel hoog concentratie gehalte. Als ik vroeger moest leren, moesten eerst m’n nagels gelakt worden, had ik daarna honger, zat ik tussendoor even op m’n laptop en had ik daarna eigenlijk geen zin meer. In de sportschool kan je (haast) niks anders dan sporten! Je moet wel. Geen excuses want je bent er al, dan is het gewoon gaan met die banaan.

2. Je geeft meer 
Als je weinig tijd hebt, snap ik dat je thuis wel eens iets aan sport doet. Maar ik ben er wel van overtuigd dat je in de sportschool meer geeft dan dat je thuis doet. Dan maar iets meer tijd voor jezelf inplannen. In de sportschool wil je toch laten zien dat je goed bezig bent en als er dan lekkere muziek op staat gebeurd dat misschien nog wel even meer. Omdat je in de sportschool volledige focus ligt op het sporten geef je meer. Je hoeft ook even niet aan andere dingen te denken. Thuis zie je vaak nog dingen die je moet doen, moet schoonmaken of moet klaarmaken. Dat wordt in de sportschool lekker voor je gedaan!

3. Je hebt veel keuze
De keuze is reuze! Ik weet niet hoe het met jullie sportschool in huis is, maar ik heb alleen een wiel voor je buikspieren, want weerstandsbanden en een paar lichte gewichtjes. In de sportschool heb je alle apparaten binnen handbereik en kan je doen wat je wil (of moet doen). Dat niet alleen, want vaak in de sportschool zijn er ook voldoende groepslessen aanwezig waar je ook heel erg gemotiveerd wordt.

4. Je kan vragen om uitleg
In een sportschool lopen altijd mensen rond om je te helpen, dat heb je thuis niet. Je hebt niet iemand die je even corrigeert (of je moet getrouwd zijn met een personal trainer die altijd thuis is) en je weet soms ook niet waar je precies op moet letten. Maar je hebt thuis ook niet iemand waar je even aan iets kan vragen, iemand die je kan helpen met je voeding of eventueel een trainingsschema voor je kan maken. En ja, dat kan je vast ook van internet plukken. Maar daar heb ik het al even over gehad, iedereen is anders! Voor iedereen werkt wat anders en iedereen heeft verschillende doelen.5. Je ontmoet andere sporters
Zelf train ik het liefst in een lege sportschool, maar ik snap dat sporten in de sportschool een uitje kan zijn! Vaak zie je dezelfde mensen op dezelfde dagen rond dezelfde tijd. Die mensen ga je herkennen, wie weet eens een keer een praatje mee maken of je helpt elkaar een keer bij een bepaalde oefening. Je sociale contacten een beetje bijhouden, niet geheel onbelangrijk. Een ander kan voor jou ook een stok achter de deur gaan. Wie weet spreek je wel af om samen te sporten, dan kan je er helemaal niet meer onderuit.

6. Je raakt gemotiveerder
Ik in ieder geval wel. Je ziet andere mensen trainen, je ziet lichamen veranderen en misschien ben je zelf wel aan het veranderen. De sportmomenten zijn ingepland, je sportdoelen zijn bepaald en zo kan je jezelf motiveren. Je slaat niet zo snel een sessie over, want sporten is gezond! Dat niet alleen, het kan ook heel gezellig zijn en geeft je zelfvertrouwen. Steeds een stapje vooruit in de goede richting, dat geeft iedereen een goed gevoel!

Er zijn nog veel meer goede redenen te bedenken om te sporten in de sportschool. Maar dit zegt al genoeg toch? 

Wil je Amstelhof 4 weken uitproberen? Bekijk nú de Proefperiode en ontdek of sporten in de sportschool bij je past! 

Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok.
 

Meer inspiratie nodig? Bekijk hier al onze blogs over sport, voeding en gezondheid.

Cookie instellingen