Sporten in de ochtend, hoe kom ik mijn bed uit?

Ik denk dat ik voor vele spreek wanneer ik zeg dat sporten in de ochtend altijd een goede voorbereiding nodig heeft. We willen wel, maar het is zo zwaar om dat heerlijke bedje te verlaten. Daarom staan er nu 12 tips voor jou klaar om de ochtenden te knallen in de sportschool!
 
1 | Bed time: Duik lekker vroeg je bed in wanneer je met jezelf hebt afgesproken dat je de volgende ochtend gaat sporten. Dit zorgt ervoor dat je goed uitgerust wakker wordt, waardoor je die energie later weer kunt gebruiken in de sportschool.

2 | Wake up time: Probeer de wekker iedere ochtend rond hetzelfde tijdstip te zetten, dit zorgt namelijk voor ritme. Je lichaam went hier op den duur vanzelf aan zodat je makkelijker uit bed kunt komen.

3 | Motiveer jezelf: Probeer jezelf ook dat duwtje in de goede richting te geven. Zet de wekker bijvoorbeeld aan de andere kant van de kamer. Hierdoor moet je wel je bed uit en heb je geen tijd voor een uur durende snoose-sessie!

4 | Plannen: Planning is motivatie. Dus weet je al wat je gaat trainen? Bedenkt dit dan goed zodat je voorbereid de deuren van de sportschool doorloopt en direct fris en fruitig aan je training kunt beginnen!

5 | Focus: Je hebt een doel, toch? Focus je daar dan op! Want je gaat je doelen niet bereiken door te snoozen en je nog een keer om te draaien in dat lekkere bed..

6 | Organiseer: Leg de avond van tevoren alles wat je nodig hebt alvast klaar. Denk dan bijvoorbeeld aan je sportkleding, handdoek, oortjes en ook je ontbijt!

7 | Sportbuddy: Zoek een maatje die samen met jou klaar is om te gaan sporten in de ochtend. Wanneer deze sportdate gepland staat, kun je niet meer terug!

8 | Doe het omdat jij  het wilt: Sport jij liever tijdens de avonduren? Dan moet je dat ook gewoon doen. Sommige mensen weten echt van zichzelf dat een workout om 07.00 niet voor hun is weggelegd. Geen probleem, je moet doen wat goed voelt voor jou!

9 | Motiverende omgeving: Creëer een motiverende omgeving voor jezelf. Hang motiverende afbeeldingen en quotes aan de muur, volg fitte mensen om je tijdlijn op te leuke en licht de mensen om je heen in zodat zij jou kunnen steunen.

10 | The feeling after: Niets is beter dan het gevoel dat je hebt na een lekkere ochtend workout. En het mooiste is nog, je hebt de hele dag nog voor je!

11 | Rust: Het is erg belangrijk om je rust te pakken. Probeer minimaal 8 uur te slapen en je spieren de rust te geven die ze nodig hebben om goed te herstellen.

12 | Begin de dag met een dansje: Gaat de wekker om half 7 maar je kunt echt echt echt je bed niet uit komen? Wat dacht je dan van een melodietje waar je direct van begint te dansen? Zet een muziekje op waardoor die glimlach de hele dag niet van je gezicht af kan gaan!

Dat waren ze alweer, 12 tips die jou hoogstwaarschijnlijk je bed uit sleuren waardoor jij motivatie krijgt om die morning workout te knallen! 

Wil jij heerlijk in de ochtend gaan sporten? Probeer ons nu 4 weken uit met de Proefperiode. De ideale manier om onze sfeer en faciliteiten zelf te ervaren. We zien je graag!

Start jouw proefperiode »
 
Cookie instellingen