Mijn ervaring met eGym

Toen ongeveer 1,5 jaar geleden eGym werd gelanceerd wist ik dat ik hier bij moest zijn! Het personeel werd als eerste ingelicht, mocht het uitproberen, dus al snel schafte ik het bijbehorende bandje aan. Aan de slag dan maar! Met eGym train je alle spiergroepen in een half uurtje (je doet een ronde twee keer), ideaal dus. Mijn ervaringen deel ik vandaag met jou.

De eerste keer 
Je kan niet zomaar in de eGym Cirkel stappen, daarvoor kun je eerst een bandje aanschaffen en een afspraak maken met een trainer. Wat namelijk het ideale aan eGym is, is dat alle apparaten op jou worden ingesteld. Daarnaast doe je een krachttest waarbij je alles in één keer (of als je niet tevreden bent twee keer) moet geven, waarna het apparaat gaat berekenen hoe zwaar het de komende weken wordt ingesteld. Als dat allebei gedaan is, kan je beginnen! De eerste paar keer dat ik ging eGym-men, trainden er geen mensen in de cirkel, waardoor ik ook totaal de verkeerde kant op ging. In plaats van met de klok mee, ging ik tegen de klok in. Stom, want als ik anders begon kan je ook veel makkelijker in de apparaten stappen, nu moest ik er steeds omheen lopen. Gelukkig sprak een trainer mij op tijd aan: “Misschien is het handig als je de volgende keer de andere richting op gaat..” Je volgt tijdens het sporten een ‘balletje’ die je probeert binnen de lijntjes te houden. Zo weet je hoeveel kracht je op de heen en terugweg moet geven.

Je weet wat je te wachten staat
De krachttest is uitgevoerd, de apparatuur staat goed ingesteld, dan kan je nu zelf aan de slag. Wat fijn is, er komt niks bij en er wordt ook niks weggehaald. Je weet dus wat je te wachten staat. Het is dan ook de bedoeling dat je het rondje twee keer doet, dan ben je ongeveer een half uur bezig en daarna zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om nog even op de loopband te stappen. Stel je vindt een oefening toch te zwaar of te licht, kan je dit zelf aanpassen. Na zes keer trainen voer je een nieuwe krachttest uit waarbij je kan zien of je vooruit gaat. Dat niet alleen na die zes keer verandert er ook iets anders. De oefeningen blijven hetzelfde alleen de kracht wordt anders ingedeeld. Na de eerste zes keer ga je namelijk over in negatief trainen, dat houdt in dat je het fitness apparaat als het ware op de terugweg tegen houdt.

Steeds hetzelfde
Het vorige puntje ging mij persoonlijk na een tijdje wel tegenstaan. Begrijp mij niet verkeerd...eGym is een super efficiënte en veilige manier van trainen (slechts 30 minuten per training), maar voor mij iets te statisch. Voor veel mensen is dit waarschijnlijk dé manier om een start te maken met bewegen en een gezonde leefstijl.

eGym App
Wat trouwens wel heel handig is en wat zeker een aanrader is als je gaat beginnen of al bent begonnen met eGym, is de app die erbij hoort. De app houdt namelijk je krachtmetingen bij en ook de verhoudingen van de spieren. Hij kijkt of de balans goed is tussen bijvoorbeeld je buik en je rug en zo zie je welk gedeelte je beter moet gaan trainen. Daarnaast kan je ook medailles winnen (geen echte) wat ook leuk werkt. Dat niet alleen, je kan ook een wedstrijdje aangaan met je mede eGym-mers! Na elke ronde krijg je punten en als je zwaarder traint, krijg je bijvoorbeeld ook meer punten. Zo motiveer je elkaar en jezelf om nog beter je best te doen en vaker te gaan!

Dus de eGym is zeker een goede manier van trainen. Vooral omdat de apparaten op jou worden ingesteld dus is het ook ideaal voor mensen met blessures. Je bent ook bijna nooit alleen! Alles staat gezellig in een cirkel, je weet wat je te wachten staat en je zou dus een wedstrijdje kunnen beginnen!

Wil je meer informatie?
Spreek dan gerust één van onze trainers aan of klik hier om alles te weten te komen over eGym bij Amstelhof

Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok.
Cookie instellingen