Mijn ervaring met Crossfit

Vroeger was ik nooit zo’n held met gym. Ik vond het daarom ook niet zo heel leuk. Een handstand kon ik dan nog wel, maar aan bokje springen had ik echt een hekel. Om op te warmen voor een gymles moesten we vaak een rondje rennen door de zaal, die dag had ik er wel zin in, want ringzwaaien vond ik fantastisch! Helaas mocht het niet zo zijn, iemand nam tijdens het rennen de ring mee, die zwaaide terug en wie liep daar? Juist, ik! Toen ik de BOX voor het eerst zag, moest ik hier een beetje aan terug denken. Dus CrossFit was ook helemaal niks voor mij, want ik ben helemaal niet zo sterk en echt handig ben ik ook niet. Het heeft mij een jaar gekost om toch maar eens die stap te zetten. Mijn ervaring lees je hier.Toch maar de stap gezet, de BOX in, een WODje gedaan. Je kent het wel. Niet? De BOX is de plek waar de trainingen plaats vinden en een WOD staat voor: Workout Of the Day (ik noem het ook wel WOD je ROT). Heel stom, maar ik was best een beetje gespannen, aan de andere kant had ik er wel veel zin in, weer even wat anders!De les begon met wat stretchen met een foam roller, alles wordt langzaam opgebouwd en daarna wordt de training van vandaag uitgelegd. Vragen worden gelijk beantwoord en dan is het tijd voor het echte werk! Er komt een heerlijke beat uit de box (weer een andere box dan dat ik eerder beschreef) en dan is het gewoon knallen! De trainingen zijn elke dag anders en kan variëren in kracht en conditie. De eerste les moesten we bijvoorbeeld twee verschillende oefeningen doen en die steeds afwisselingen, dat ging voor mijn gevoel nog best oké. De tweede keer was iets heftiger. “Ja we beginnen met handstand push-ups en dan spring je hierop en dan klim je in het touw en dan nog wat squats.” Zo werd het niet uitgelegd, maar zo ging het in mijn hoofd. Ik moest eerst kijken of ik die handstand, die mij vroeger zo goed lukte, nu nog wel kon. En dat met een push-up erin? Oke… Gelukkig is er tijdens elke les een trainer aanwezig die de hele les voor je klaarstaat. Ook voor CrossFit zijn er opties zat en hoef je nu niet bang te zijn, want ik vond het
fantastisch! Je hoeft zelf namelijk niet te bedenken wat je gaat doen en er is altijd iemand die in de gaten houdt of je alles wel goed uitvoert.Het is er dan ook niet bij één WOD gebleven, maar dit is iets wat ik wel vaker wil doen! Vooral de variaties spreekt mij enorm aan. Daarnaast probeer ik elke week weer wat angsten te overwinnen en sta ik er steeds versteld van dat ik sterker ben dan dat ik denk. Elke keer weer een klein stapje verder, hoger, sterker. Het is één groot speelveld en ik ben verkocht! Dus wees niet bang, maar grijp je kans. Er zijn altijd genoeg opties die je kunt proberen, oefeningen die kunnen worden aangepast en je kan het zo zwaar maken als je zelf wilt… Je wordt er alleen maar sterker van!

-IK-

De lessen van BOX0297 staan onder begeleiding van een Crossfit gediplomeerde trainer. Je vind ze op het rooster onder de benaming 'WOD0297'. De lessen zijn inclusief voor leden van Amstelhof. Ben je nog niet lid. Probeer Crossfit / WOD0297 dan 1 maandje uit met de Testmaand.
 

Bekijk de proefperiode »Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok. Bekijk hier een volledig overzicht van alle blogs
Cookie instellingen