Lid aan het woord: Antoinette

Ontmoet Antoinette! Ze komt van oorsprong uit Zoetermeer en is destijds in Uithoorn komen wonen voor de liefde. Inmiddels sport ze al meer dan 6 jaar bij Amstelhof en is ze wekelijks te vinden op de Club. Maar hoe is ze bij Amstelhof terechtgekomen? En wat heeft ervoor gezorgd dat ze nu met haar 41 jaar inmiddels bereikt heeft waar ze nu staat?

Hoe ben je bij Amstelhof terechtgekomen?
Vooral in de periode tijdens en na de zwangerschap was ik op zoek naar mogelijkheden om toch in beweging te blijven. Ik heb vroeger gehandbald, maar hiervan heb ik afscheid moeten nemen omdat ik veel blessures had opgelopen aan m’n knieën. Amstelhof is voor mij in de buurt en zo kwam ik bij deze Sport & Health Club terecht. Ik ben destijds gestart met het 10 weken programma en hierbij werd mij aangeraden om te beginnen met zwemmen, wegens de blessures aan knieën. Later ben ik uiteindelijk de fitness ingegaan. 

Wat is jouw motivatie om te sporten?
Een jaar geleden kwam ik bij mezelf tot de conclusie dat ik gewoon te zwaar ben. Dit uitte zich niet alleen in de cijfertjes op de weegschaal, maar bijvoorbeeld ook het buiten adem zijn als ik bovenaan de trap stond. Dit was het punt voor mij dat ik dacht: ‘nu is het klaar, er moet wat gebeuren!’ Toen ben ik binnen Amstelhof gaan vragen wat mogelijk was en zo kwam ik terecht bij Arthur.

Waarom heb je voor het 10 weken programma gekozen?
Voor mij was de begeleiding die het programma biedt heel belangrijk. Ik kwam 6 jaar geleden aan met zwakke knieën en om dan zonder uitleg aan de slag te gaan op de apparaten in de fitness was voor mij een ‘no go’. Daarnaast wil je een doel hebben; wat wil ik bereiken? Het is heel prettig om samen met een coach hiermee aan de slag te gaan.

Vorig jaar ben ik gestart bij Arthur en hij raadde mij aan om mijn dagelijks voedselinname in een app bij te houden. Ik gaf direct aan dat ik géén crash dieet wilde of punten moest gaan bijhouden, maar hij wist me te vertellen dat dit niet het geval was. Ik ben toen vrij laconiek die app eens gaan uitproberen, maar het werkt… Het werkt echt! Je bent je bewust van wat je eet. Voor mij is het belangrijkste dat ik gewoon alles kan eten wat ik wil, maar dat het draait om de keuzes die je maakt. 

‘’Mijn dochter roept weleens: oh mama, je gaat een rondje wandelen! Jij wilt vast een toetje vanavond?’’

Inmiddels ben ik een jaar verder en weet ik qua ontbijt, lunch en avondeten wat ik dagelijks kan eten. Natuurlijk heb ik daar weleens een uitspatting in, maar dat kan en mag ook gewoon een keer. Ik zorg ervoor dat ik die dag heb gesport of dan nog even een rondje ga wandelen. Mijn dochter roept weleens: ‘’oh mama, je gaat een rondje wandelen! Jij wilt vast een toetje vanavond?’’Hoe voel je je nu vergeleken met één jaar geleden?
Ik voel me gedisciplineerd. Het draait natuurlijk om die motivatie en discipline. Dat is de ene dag meer dan de andere dag, maar de grootste verandering is dat ik mij nu veel bewuster ben van de keuzes die ik hierin maak. Ik ben bijvoorbeeld onlangs met mijn vriend en kind gaan zwemmen in mijn bikini en dit ging zonder problemen voor mij!

Heb je jouw doelstelling/resultaat behaald?
Voor mij is mijn doel bereikt doordat ik lekkerder in mijn vel zit. Hierbij draait het voor mij niet direct om het gewicht, maar dat het gewicht afneemt vertelt me wel dat er progressie wordt geboekt. De tussentijdse weegmomenten worden uiteraard ook gebruikt om te kijken of mijn opgebouwde spiermassa niet ineens begint af te nemen. Ik ben in totaal 30 kilo kwijtgeraakt en ik ben bewust dat dit een heel mooi resultaat is! Desondanks hecht ik minder waarde aan de cijfertjes die ik zie staan. Zo lang ik goed in m’n vel zit, vind ik het goed!

Wat doe je als even minder motivatie hebt?
Voor mij is het inplannen van de afspraken met Arthur heel fijn. Juist op de momenten als ik minder motivatie heb, is die coaching zo belangrijk. De coach is er om mij te helpen en samen te kijken naar oplossingen. En niet alleen de coaching, maar ook door het inplannen van de afspraken moet ik naar de Club toekomen. Dit zorgt er bij mij voor dat ik in het ritme blijf en werkt voor mij echt als een stok achter de deur.

In hoeverre is voeding voor jou belangrijk?
Vanaf het begin vond ik het belangrijk dat ik niet op een specifiek dieet zou gaan, maar dat ik gewoon kon blijven eten wat ik wilde. Voornamelijk in het begin heb ik veel tips gekregen over wat ik beter wel of niet kon eten of heb ik geleerd in wat ik tijdens mijn eetmomenten kon veranderen naar bewustere keuzes. 

In hoeverre heeft corona invloed gehad op jouw sportactiviteiten?
Ik heb eigenlijk heel braaf aan alle online lesjes meegedaan. Je moet toch echt roeien met de riemen die je hebt. Ondanks dat ik niet alle oefeningen mee kon doen vanwege m’n knieën. De online lessen waren voor mij hierin een goede uitkomst en ik ben dit bewust twee tot drie keer per week blijven doen.

Zou je het programma en Amstelhof aan anderen aanraden?
Ja, absoluut. Voor mij is het stukje begeleiding van het programma heel fijn, maar ook juist de zelfstandigheid die het biedt. Daarnaast is het voor mij een uitkomst dat Amstelhof een kinderclub heeft, zodat ik mijn dochtertje af en toe kan meenemen. Ze vindt het hier fantastisch! 

De openheid en toegankelijkheid kenmerken Amstelhof voor mij. Niet alleen de mensen die hier werken, maar ook de mensen die hier sporten laten elkaar in waarde. Ik kan altijd dingen vragen en iedereen is bereid om je te helpen.

Ik zou Amstelhof daarom zeker aan anderen aanraden!

Ontdek de programma´s »
 
Cookie instellingen