Is snoozen ongezond?

Ja! Met deze tips word je in 1 x wakker!

Lig je vaak nog zo lekker en wil je nog even snoozen? Niet doen! Je bent dan namelijk net wakker en je lichaam heeft alle processen al aangezet. Als je nu weer in slaap valt worden alle hormonen die je helpen met opstaan vermengd met hormonen die je helpen om in slaap te vallen, daardoor raakt je lichaam helemaal in de war. Met elke druk op de snoozeknop voel je je dus uiteindelijk vermoeider.
 
NU is het goede moment om je van je snooze-verslaving af te komen. De onderstaande tips zullen je helpen.

via GIPHY


1. Zorg dat je prettiger wakker wordt!

Dat oorverdovende geluid in de ochtend is natuurlijk alles behalve prettig, maar er zijn manieren om toch met een goed been uit bed te stappen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een leuker wekkergeluid (je favoriete song) of een wake-up light. Ook kun je je kat trainen om je wakker te laten maken, maar deze manier van gewekt worden geeft je geen zekerheid dat je op tijd op je werk verschijnt. Heel lief is het dan weer wel…

2. Zet je wekker later

Als je je wekker zo laat mogelijk zet moet je wel je bed uit. Je wilt natuurlijk niet te laat komen op je afspraak. Als je tussen 6.30 en 7.00 drie keer op de snooze-knop drukt, kun je beter je wekker gewoon om 7.00 zetten. Op deze manier heb je langer de tijd om te slapen en heb je geen keus: je moet wel opstaan anders wordt je baas boos.

3. Zet je wekker een paar meter van je vandaan

Je kunt je wekker het beste buiten handbereik zetten zodat je je bed wel uit moet om het vreselijke geluid te stoppen. Als je nu eenmaal uit bed bent gekomen is verleiding om weer terug te gaan en nog even verder te snoozen minder groot. Ook kun je deze wekker aanschaffen om er zeker van te zijn dat je niet weer in slaap valt…

4. Visualiseer je ultieme wakker-wordt-moment

Als je voordat je gaat slapen al voor jezelf bedenkt hoe laat je wilt opstaan, dan gebeurt dat meestal ook. Je activeert op deze manier je brein dat je lichaam aanstuurt om op dit tijdstip wakker te worden. Denk dus voor het slapengaan nog even aan het tijdstip waarop je wilt ontwaken en het zal je helpen om van de snooze-knop af te blijven.

5. Beloon jezelf!

Wat is er nou leuker dan op te staan voor een heerlijk ontbijtje? Zorg ervoor dat je de juiste ingrediënten in huis hebt voor de volgende morgen. Wedden dat jij dan staat te springen om je bed uit te gaan voor bijvoorbeeld overheerlijke pannenkoeken of een dikke omelet? Niks snooze-knop, meteen je bed uit en aanvallen.

6. Bepaal je ritme

Probeer eens om elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan (ook in het weekend). Na een tijdje raakt je lichaam gewend aan dit ritme en zal het gemakkelijker worden om op te staan zonder al dat gesnooze.

7. Zorg voor voldoende daglicht

Opstaan gaat vaak makkelijker als je overdag voldoende daglicht krijgt en ’s avonds juist zo min mogelijk. Je slaap zal verbeteren en daarmee zal het opstaan iets minder zwaar gaan. Yay!

En nu je toch tijd over hebt. Pak je sporttas een dag van te voren in. Dan ben je nog sneller bij Amstelhof 😉 

Ben je nog niet lid? Probeer Amstelhof nú 4 weken uit met de Proefperiode ⬇
 
Bekijk de proefperiode »

 

Cookie instellingen