In 3 stappen een nieuwe start

Weer een jaar voorbij, dat gaat sneller dan je denkt! Daarom gaan we ook niet morgen, maar vandaag nog beginnen met een nieuwe start. De knop om en helemaal voor je doelen gaan. Want met op de bank blijven hangen gaat het niet lukken (anders willen wij het geheim weten).
 
1. Maak een plan
Vorig jaar had je misschien wel hetzelfde plan. Helaas vliegt een jaar zo voorbij. Hè verdorie, weer niet gelukt. Wat is er niet gelukt en waarom niet? Schrijf het op. Waar ben je wél blij mee en wat heb je wél behaald? Schrijf dit ook op. Stel een plan op dat je makkelijk kunt volhouden en waar je ook plezier in hebt. Begin bijvoorbeeld met ‘Ik wil elke week op maandag en donderdag sporten.’ Gaat dat goed? Dan kan je er altijd nog één of meerdere dagen aan vast plakken. Het moet in je ritme komen. Als dat eenmaal goed zit gaat de rest vanzelf.
 
2. Bepaal je doel
Sterker worden of afvallen zijn redelijk brede doelen en daardoor soms te groot om in één keer aan te pakken. Een coach kan jou goed helpen om haalbare doelen op te stellen. Het JouwFiguur programma is hier ideaal voor (link naar JF Programma). Samen kunnen jullie bepalen wat ‘sterker’ voor jou betekent en wat het doel om afvallen inhoudt. Samen met de coach kun je coach- en weegmomenten inplannen om zo je progressie bij te houden. Zo weet je gelijk hoe je spiermassa en vetpercentage ervoor staan. Handig voor je doelstellingen dus! Het fijne aan het volgen van een programma met een coach is dat je weet dat je in 10 of 20 weken aan een doel kunt werken. Zo weet je waar je start, waar je op de helft zit en waar je uiteindelijk wilt komen aan het eind van je programma. Uiteraard is het de bedoeling dat je het daarna volhoudt! Die coach kan jou net dat extra zetje geven. 3. Voer het uit
De planning is gemaakt, het doel bepaald. Nu nog even uitvoeren! En dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. “Vandaag heb ik geen zin, ik begin volgende week wel.” Gelukkig helpen de afspraken met je coach jou hierbij. Als je weet dat je volgende week weer bij je coach moet wegen en meten, ga jij vandaag echt wel even sporten! Of kleine dingen zoals je sportkleding van te voren klaar te leggen, sportmomenten in je agenda in te plannen, lesjes te reserveren, werken allemaal als extra motivatie! 

Dus waar wacht je nog op? Hup van de bank af, haal die sportschoenen van boven en kom in beweging. De nieuwe start begint vandaag en niet morgen. Plan nu nog jouw 10 of 20 weken programma in
 
Ja! dat wil ik »

 
Bekijk hier alle blogs >
Cookie instellingen