In 3 stappen een nieuwe start

Weer een jaar voorbij, dat gaat sneller dan je denkt! Daarom gaan we ook niet morgen maar vandaag beginnen met een nieuwe start. De knop om en helemaal voor je doelen gaan. Want met op de bank blijven hangen gaat het niet lukken (anders wil ik het geheim weten).
 
Maak een plan
Vorig jaar had je misschien wel hetzelfde plan. Helaas vliegt een jaar zo voorbij. Hè verdorie, weer niet gelukt. Wat is er niet gelukt en waarom niet? Schrijf het op. Waar ben je wel blij mee en wat heb je wel behaald? Schrijf dit erbij. Stel een plan op dat je makkelijk kunt volhouden en waar je ook plezier in hebt. Begin bijvoorbeeld met ik wil elke week maandag en donderdag sporten. Gaat dat goed? Dan kan je er altijd nog één of meerdere dagen aan vast plakken. Het moet in je ritme komen. Als dat eenmaal goed zit gaat de rest vanzelf.


 
Bepaal je doel
Sterker worden of afvallen zijn wel hele grote doelen vind je ook niet? Zo kun je beter haalbare doelen maken. Want wat is sterk en hoeveel wil je afvallen? Ga aan het begin van de maand op de weegschaal staan als je wilt afvallen en doe dit dan een week later weer, dezelfde dag en hetzelfde tijdstip. Nog beter… Ga op de weegschaal in de sportschool staan zo weet je ook gelijk hoe je spiermassa en je vetpercentage ervoor staat. En als je dan toch naast een coach staat, misschien wil diegene jou wel helpen met je doel? Het helpt om er een bepaalde tijd aan vast te zetten en niet gelijk een heel jaar. Want als jij straks lekker in je vel over het strand wilt lopen moet je niet een week voor de zomervakantie beginnen maar nu!


 
Voer het uit
De planning is gemaakt, het doel bepaald. Nu nog even uitvoeren! En dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Vandaag heb ik geen zin, ik begin volgende week wel. Echt niet. Die knop met om en wel nu. Leg je sportkleren de dag van te voren klaar, weet wat je gaat eten en als het kan, maak je dat ook alvast klaar. Zet je wekker en ga dan ook echt je bed uit. Vaak zit het hem ook echt in de kleine dingen. Dan lig je bijvoorbeeld lekker beneden op de bank maar heb je koude voeten. Je geitenwollen sokken liggen boven maar je hebt echt geen zin om ze te halen, dan maar koude voeten. Nee niet meer. Je gaat gewoon naar boven die trap op, een beetje extra beweging kan geen kwaad. En warme voeten zijn veel chiller dan koude…


 
Dus waar wacht je nog op? Hup van de bank af, haal die sportschoenen van boven en kom in
beweging. De nieuwe start begint vandaag en niet morgen. En je hoeft niet gelijk de sportschool in te duiken… Een rondje wandelen of fietsen is al een goed begin. Laten we er met z’n allen een mooi en sportief jaar van maken!
 
Klaar voor de start? AF!

-IK- 

Wil je 1 maand Amstelhof uitproberen? Klik hier >

Wil je 10 weken aan de slag met een Personal Coach? Klik hier >


Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok. Bekijk hier haar persoonlijke blog: isabellakok.nlLees ook deze blogs:
» BodyPump: de 5 voordelen
» Winter, weerstand en sporten

Bekijk hier een volledig overzicht van alle blogs
Cookie instellingen