Gemotiveerd tijdens de zomer

Hoe blijf je gemotiveerd tijdens de zomer?

Ken jij het gevoel? Je hebt in de winter en het voorjaar heel hard aan je sportieve doelstellingen gewerkt, maar in de zomer weet je je motivatie even niet meer te vinden. Dat is ook begrijpelijk en helemaal niet erg! 

Uiteraard draait de zomer om vakantie, genieten van het mooie weer, een lekker wijntje en goed eten! Maar het is ook belangrijk om ook nu in beweging te blijven. Vind je het moeilijk om gemotiveerd te blijven sporten in de zomer?

Hierbij onze 5 tips!

TIP 1 ➡ Blijf bewegen

Wij snappen het, het is warm en in de sportschool heb je echt geen zin. Dan is het juist goed als je toch gaat. In de sportschool is juist altijd verkoeling (bij Amstelhof in ieder geval wel) en jezelf helemaal in het zweet werken geeft juist extra voldoening. Zet je wekker vroeg voor een goede workout en ga ervoor! Daarnaast hoeft sporten natuurlijk niet alleen plaats te vinden in de sportschool. Op vakantie kun je wat extra baantjes trekken in het zwembad en ’s avonds na het eten is het vaak de perfecte temperatuur om een rondje te wandelen. Dan zijn er ook nog honderden workouts te vinden op internet die je buiten kunt doen… Genoeg keuze dus! Blijf niet stilzitten, maar blijf bewegen.

TIP 2 ➡ Blijf drinken, maar weet wat je drinkt

Heerlijk zo’n koud colaatje op het terras, vervolgens een wijntje en nog één of misschien wel twee. Drank tellen we vaak niet mee, maar dat kan best wel een belangrijke factor zijn! Bekijk hier onze 5 tips over hydratatie

TIp 3 ➡ Koop nieuwe sportkleding

Tja, als het zonnetje lekker schijnt is het niet echt fijn om in een lange legging en een t-shirt te
trainen. Wat is dan de enige oplossing? Juist, nieuwe sportkleding voor in de zomer! Als je iets nieuws hebt, duik je het liefst gelijk de sportschool in om het uit te testen. Wel even je bankrekening checken voordat je een hele nieuwe garderobe aanschaft…

TIP 4 ➡ Ga samen sporten

In de zomer zijn er meer mensen vrij, hebben meer vrije tijd dus heb je meer kans dat je samen met iemand kan sporten. Heerlijk en gezellig. De tijd gaat veel sneller als je tussendoor ook nog even een grapje uit kan halen en je laat jezelf natuurlijk niet kennen tegenover je vriend/vriendin.

TIP 5 Zorg voor afwisseling

Het lijkt wel of er in de zomer meerdere opties zijn of meer opties waar je op dat moment zin in hebt. Zo gaat het sporten ook niet vervelen omdat er zoveel verschillende opties zijn. Er is voor iedereen wel wat!

Dus waar wacht je op? Aan de slag. Koop een nieuwe outfit, denk aan wat je eet en drinkt en blijf lekker bewegen. Of je dan helemaal geen ijs meer mag eten? Natuurlijk wel! Je moet wel een beetje blijven genieten. Maar als je geniet met mate, dan is zo’n ijsje veel lekkerder één keer in de week dan dat je het elke dag eet. Succes!

Ps. wil je nog deze zomer een sportieve start maken? Wij helpen je! Probeer ons nú 4 weken uit met de Proefperiode.

Probeer nú 4 weken uit. Klik hier »
 
Cookie instellingen