Bootcamp je mee?

Yes! Dacht ik. Het was toch echt zover. Even aanmelden via de app, m’n sportkleren aan, de trainer was er klaar voor, de groep ook dus ik kon er niet meer onderuit. Gelukkig maar, want het was super leuk! Waarom? Dat zal ik je eens vertellen..
 
Er werden allerlei spullen uit de kast getrokken. Touwen, kettlebells en banden werden tevoorschijn gehaald. Daar moesten wij (want ik deed dit echt niet alleen) natuurlijk wat oefeningen mee gaan doen. De bootcamp was voor gevorderden, wist ik niet, maar het tempo zat er al vanaf het begin goed in! We begonnen in een kring, 6 lunges, 5 squat jumps, 4 push ups en 3 burpees. Nou denk je, misschien is dit best te doen. Dat is het ook, maar doe dit maar even 20 keer achter elkaar. Omdat wij zo goed ons best deden, werden er vier setjes van af gehaald. Het hele rijtje wat ik net opnoemde doe je binnen een minuut. De tijd die je over hebt, mag je benutten om normaal adem te halen. Stel er wordt gezien dat dit een eitje voor je is, mag je er overal één bij optellen, stel het is teveel, mag je er eentje vanaf halen (niet zelf beslissen, dat doet de trainer vanzelf).


 
Dat is ook het fijne van de bootcamp. Alles is onder begeleiding van een trainer zodat als een oefening anders uitgevoerd moet worden, je hierop wordt gecorrigeerd. Doe je het goed? Word je beloond met een compliment. Kan je er misschien meer uithalen? Dan word je aangemoedigd nog harder te werken. Dit laatste gebeurt dan nog wel het meest. Maar goed, de eerste set van 16 rondes was voorbij.. Even op adem komen en door naar de volgende ronde. Je verdeelde jezelf in tweetallen waarbij je samen steeds een oefening doet en daarna samen doorgaat naar de volgende. Meteen door van oefening naar oefening? Nee, echt niet. Tussendoor werden er nog even wat sprintjes getrokken. Er wordt gedeadlift, met touwen gezwaaid, banden boven je hoofd geduwd en van alles om je hele lichaam te trainen. Na een kwartier was er even een moment waarbij ik dacht: Gadver, er zit zand tussen m’n tenen.. Maar snel zette ik mezelf erover heen want na 20 minuten zat er niet alleen zand tussen m’n tenen, ook had ik gras op m’n knieën en ga zo maar even door.
 
Na de tweede ronde kwam er nog een derde ronde met verschillende oefeningen en de bootcamp werd afgesloten met een cooling down. Dat alles gewoon heerlijk buiten. De zon scheen in het begin nog een klein beetje, af en toe een windvlaag en hoe warmer wij het kregen, hoe meer de zon verdween. Heerlijk in de buitenlucht, op het gras en de trainer zorgde voor een fijn muziekje op de achtergrond. Wat mij opviel die avond is dat je vaak meer kan dan je denkt. Vooral in een groep wil je jezelf toch een beetje bewijzen en er is een trainer bij die er verstand van heeft, dus ook die wil je niet afvallen. Door het motiveren ga je steeds tot het uiterste en dat is alleen maar goed om het maximale resultaat te behalen.
 
Nu heb ik één keer de bootcamp meegedaan, maar elke keer is deze anders. Het voordeel met
bootcamp is dat je je hele lichaam traint. Stel je doet dit regelmatig, zul je ook verschil gaan merken. Verschil in je uithoudingsvermogen maar misschien ook verschil in spiermassa. Omdat je veel verschillende oefeningen doet (dan bijvoorbeeld alleen op de loopband trainen) zul je ook meer vet verbranden. Handig toch?
 
Dus ik ben zeker van plan om nog een paar keer mee te doen! Heb ik je overtuigd? De lessen zijn inclusief voor leden van Amstelhof. Ben je nog niet lid. Probeer Bootcamp dan 4 weken uit met de proefperiode.

Bekijk de proefperiode »


Groetjes,

-IK-


Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok. Bekijk hier haar persoonlijke blog: isabellakok.nlBekijk hier een volledig overzicht van alle blogs
Cookie instellingen