Bodypump: de 5 voordelen

Bodypump is ontwikkeld dat iedereen een les kan volgen, je bepaalt zelf je gewicht en je hebt altijd toezicht. Ik vertel je over de voordelen en wie weet zie ik jou binnenkort in een van de lessen!
 
1. Je traint je hele lichaam
Met BodyPump train je dus je hele lichaam. Je begint met de warming up, gevolgd door squats, borst, rug, triceps, biceps, schouders en laten we vooral de lunges niet vergeten. Gevolgd met de buikspieren en de les sluit af met een heerlijke cooling down. Alle spiergroepen komen dus voorbij en geloof me, je gaat ze ook allemaal voelen. Na de les ben je (als het goed is) helemaal bezweet en heb je de dag daarna spierpijn op plekken waarvan je niet wist dat ze er zaten. Die spierpijn wordt minder naarmate je vaker komt.
 
2. Je bepaalt zelf je gewicht
Het is nou eenmaal zo, de een is sterker dan de ander en dan heb je ook nog het verschil tussen mannen en vrouwen. Bij BodyPump bepaal je zelf het gewicht dat je tilt. Maar natuurlijk zijn daar ook de instructeurs voor. Als jij voor het eerst komt zullen zij ongeveer het gewicht bepalen wat jij aan je barbel hangt. Tijdens de les wordt er na elk nummer gezegd of je er wat gewicht van je barbel af mag halen of misschien wel erbij kan doen. Merk je dat het wel heel makkelijk ging.. Dan gooi je die keer erop gewoon nog meer gewicht erbij! Zo simpel is het. Je moet in ieder geval ergens beginnen. Er wordt niet verwacht dat je meteen de eerste les 20 kg boven je hoofd tilt, zolang de oefeningen eerst maar veilig worden uitgevoerd.
 
3. Je hoeft niet na te denken
Er wordt verteld en voorgedaan wat je moet doen, dus jij hoeft het alleen maar na te doen. Bij elke nieuwe oefening wordt uitgelegd hoe je die moet uitvoeren en als een beweging anders moet of je houding niet helemaal veilig is, wordt je daarop gecorrigeerd. Dat is sowieso wel fijn, je hebt dus altijd iemand die je in de gaten houdt. Soms zie ik in de sportschool wel eens mensen met kromme ruggen sporten omdat ze het zelf allemaal willen uitzoeken.. In een groepsles wordt daar zo snel mogelijk wat aan gedaan!
 
4. Je zult merken dat je sterker wordt
Stel je begint met BodyPump en je vindt het leuk (logisch, het is te gek) dan zul je de meeste resultaten boeken als je het 2 a 3 keer in de week gaat doen. Dan zul je ook zeker merken dat je steeds sterker wordt, dat je steeds meer gewicht kan gaan tillen en dat je de les steeds beter onder de knie krijgt. Alleen maar leuk en fijn als je dingen gaat herkennen, want zo kan je je beter op de uitvoering focussen. Ik geef Pump nu drie keer in de week. Tussendoor ben ik wel eens een week op vakantie geweest en toen ik terugkwam en mijn eerste les weer had gegeven… Spierpijn! Doe het meerdere keren in de week en je zult merken dat je lichaam verandert en dat de spierpijn steeds afneemt.
 
5. Samen trainen is leuker dan alleen
Elke keer kijk ik m’n ogen weer uit als de zaal vol staat met allemaal mensen die komen voor
BodyPump. Allemaal met één doel: even een heerlijk lesje volgen, zweten en fitter worden. De muziek
is fantastisch wat al een hele boost geeft en als je dan omringd staat met een hele boel gemotiveerde mensen kan je er niet omheen. Wat een energie als je dan om je heen kijkt en je bent zeker niet alleen. Je komt uiteraard wel voor jezelf, maar misschien ben je wel samen met een vriend, vriendin of je partner gekomen. We vinden het allemaal leuk, we vinden vaak allerlei dingen tegelijk zwaar en om elkaar er dan doorheen te slepen geeft gewoon een kick Je wilt ook niet opgeven, want dat doet je buurman of buurvrouw ook niet. En een advies van mij: als je door die verzuring heen bijt zul je juist nog meer resultaat boeken!
 
Weetje?
Tijdens een BodyPump les verbrand je tussen de 315 en 555 calorieën per uur. Het is aangetoond dat ervaren deelnemers tot wel 1000 calorieën verbranden onder extreme omstandigheden. Ook na de les blijf je nog calorieën verbranden. Je traint niet alleen kracht, maar ook je uithoudingsvermogen omdat je veel herhalingen maakt. Daarnaast zal BodyPump ook je houding verbeteren en de kracht in je core vergroten. Wie wil dat nou niet?

Zie ik je binnenkort in een van de lessen? De lessen zijn inclusief voor leden van Amstelhof. Ben je nog niet lid. Probeer BodyPump dan 4 weken uit met de Proefperiode.
 
Bekijk de proefperiode »


Groetjes,
-IK-

Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok.

Cookie instellingen