7 tips om (weer) te sporten

Je sport minder dan dat je eigenlijk zou willen. Het waarom van dit fenomeen hoeven we ons niet af te vragen. Geen zin, geen tijd, te warm, te koud, het kost teveel tijd, noem maar op....er is altijd wel een smoesje te bedenken. Geen excuses, sporten! Zeker in deze tijd is het zeer belangrijk om te werken aan een gezonde leefstijl. Wij zetten 7 tips voor je op een rij:

1. Zoek iets wat jij leuk vind
Ben je niet het type dat gaat staan zweten in een groepsles? Doe dit dan ook niet! Het moet niet voelen als een verplichting. Vind je het leuk om te doen, of weet je dat je het fijn vind naderhand? Dat motiveert veel beter!

2. Motiveer elkaar
Alleen is maar alleen. Het is altijd prettig om mensen te motiveren en om gemotiveerd te worden. Als dit bestaande vrienden zijn is dat natuurlijk leuk maar ook mensen in de sportschool zelf kunnen een motivatie vormen. Wanneer je vaker mee doet aan groepslessen kom je vanzelf in contact. Dit maakt je avondje sportschool een stuk aangenamer!

3. Wees reëel
Je kunt jezelf voornemen om iedere week vijf avonden de sporten, maar we weten allebei dat dit niet gaat gebeuren. Kijk naar je planning en pas je sportschema hierop aan. Wees ook reëel met je doelstelling. Vijf kilo per week is niet haalbaar. Hoe sneller je afvalt, hoe sneller het er ook weer bij aan komt. Wees realistisch. Liever een langdurige goede levensstijl dan twee weken slank.

4. Direct sporten
Een lange werkdag, en dan s' avonds geen puf meer. Zorg dat je gaat sporten voordat je op de bank beland. Bijvoorbeeld direct uit je werk. Sportspullen en een extra banaan mee, na je werk direct door. Op die manier hoef je de deur niet meer uit en heb je de hele avond voor jezelf. Bijkomend voordeel: Rond die tijd is de sportschool het rustigst!

5. Alles is beter dan niets
Een half uurtje sporten voelt toch ook gewoon beter dan een uur bankhangen? Nou, wat let je! Ook een blokje om na het eten is beter dan niets.

6. Zorg voor voldoende sportkleding
Niets is zo ergerlijk als erachter komen dat je sportkleding niet schoon is, terwijl jij je net had ingesteld op die leuke groepsles. Zorg ervoor dat je altijd ready-to-go kunt zijn. Je vast omkleden is sowieso vaak een motivatie-factor. Want tja, stel je voor je hebt je helemaal voor niets in die strakke sportbh gewurmd!

7. Beloon jezelf
Wees lief voor jezelf. Heb je goed je best gedaan? Gun jezelf dan ook dat toetje. Niet de hele bak leegeten hé.

Heb je weer nieuwe energie gekregen om het sporten op te pakken? Wij helpen je!


Probeer Amstelhof nú 4 weken uit »

 
Bekijk alle blogs >
Cookie instellingen