3 Voordelen van Meal Preppen

Meal preppen, het vooraf klaarmaken van eten, heeft veel voordelen en hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. De belangrijkste drie voordelen zetten wij hierbij op een rij!

1. Meal preppen bespaart tijd
Door van tevoren eten klaar te maken kun je meer eten produceren in minder tijd. Het duurt even lang om 100 gram pasta te koken als om een halve kilo te koken en je hebt veel meer klaargemaakt. Hierdoor hoef je nog maar de helft van de dagen te koken, of als je het uitgebreid aanpakt misschien nog maar één keer per week. Let op dat je genoeg bakjes en ruimte in de vriezer hebt. Ook kun je speciaal recepten opzoeken die makkelijk in te vriezen en op te warmen zijn.

2. Het helpt je gezonder eten
Vaak wordt er naar ongezond eten gegrepen op momenten van vermoeidheid of stress. Wanneer je altijd een gezonde maaltijd klaar hebt liggen is het veel makkelijker om voor de gezonde optie te kiezen!

3. Meal preppen bespaart geld
Door te meal preppen kun je veel bewuster boodschappen doen: in plaats van 1 bloemkool in de aanbieding kopen, kun je er ook 4 kopen waar je nog weken van kunt genieten. Ook bespaar je omdat je minder vaak buiten de deur eet, je verbruikt minder gas en elektriciteit met koken, je komt minder vaak in de supermarkt en wordt dus minder verleid tot aankopen doen en je bespaart omdat je beter je week plant.

Probeer Amstelhof nú een maandje uit!
Goed dat je bezig bent met gezonde voeding! Onze fitcoaches kunnen je ook op weg helpen je sportieve doelen te behalen. Zou je het leuk vinden om Amstelhof 4 weken uit te proberen? Klik dan op de button hieronder. 
 

Bekijk de proefperiode »

Cookie instellingen