10 gezonde snack alternatieven

Het is soms best lastig om die lekkere trek te negeren en niet in een keer een pak oreo’s of een hele reep chocolade weg te eten. Maar wist je dat er een hele hoop gezonde alternatieven zijn? Hieronder een aantal tips:

Fruit: Neem een bakje met verschillende stukjes fruit (of gedroogd fruit). Ook kun je bijvoorbeeld een appeltje in stukjes snijden met rozijnen, kaneel en walnoot. Koop ook eens een keer fruitsoorten die je nog nooit hebt geproefd of waar je nog nooit van hebt gehoord. Yum! 

Rijstwafel: Neem er hier bijvoorbeeld twee van met een plakje kipfilet, niets mis mee!

Rauwkost: Rauwe groentes (snoeptomaatje, komkommer, wortel, radijsjes, paprika, selderij) met een gezonde dip (hummus) zijn naar mijn mening echt heerlijk. Maak een fel gekleurd feestje van je gezonde snacks.

Gekookt ei: Kook een eitje en wikkel deze in runder rookvlees. 

Kwark: Heerlijk een bakje kwark of yoghurt met een verantwoorde topping geeft al snel een verzadigd gevoel. Wist je dat er langzame eiwitten in kwark zitten die 's nachts heel gunstig zijn voor je spieren?

Dadels: Dadels zitten boordevol vitamines en mineralen en zijn heerlijk zoet, waardoor dit de zoetige trek wegneemt. 

Noten: Een handje cashewnoten, walnoten, amandelnoten, pecannoten, hazelnoten of pistachenoten vullen al snel, zijn verantwoord en gezond. De discussie ''in noten zitten veel calorieën'' gaan we niet voeren! Noten bevatten inderdaad relatief veel calorieën, maar die calorieën haal je bij noten uit eiwitten, onverzadigde vetzuren, vezels en mineralen en die hebben we nodig! 

Smoothie: Een gezonde smoothie of milkshake is tegenwoordig binnen een handomdraai klaar. Experimenteer met verschillende groentes,  fruit en bijvoorbeeld pitten en zaden. 

Zelfgemaakte groenten chips: Eigen gemaakte groenten chips van courgette, zoete aardappel, pastinaak, biet of winterpeen zijn ook erg lekker.
 
Geroosterde kikkererwten: Heerlijk met een beetje honing en kaneel. Ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden.


Lees hier meer blogs
Cookie instellingen