Veel gestelde vragen 30 juni 2020|

Wij krijgen wat vragen/opmerkingen omtrent de heropening van ons complex. De komende periode zullen wij de veel voorkomende vragen/opmerkingen bespreken.

Ik wil een groepsles reserveren, maar de Amstelhof App doet het niet?
In alle gevallen zien wij dat leden nog de oude Amstelhof App op hun smartphone/tablet hebben staan. De oplossing is als volgt:
 
– Verwijder de oude Amstelhof App
– Download de nieuwe Amstelhof App (Sportcom)
– Log in via het stappenplan
– Start met reserveren! 
– Bekijk het volledige stappenplan hier
 
Reserveren voor kan maximaal 6 dagen vooruit. Uiteraard kan dit ook 10 minuten vooraf als het lastig te plannen is. Vooralsnog is er voldoende plek om iedereen te kunnen voorzien in zijn of haar sportbehoefte.
 
Moet ik reserveren voor de fitness?
Nee, vanaf 4 juli kun je de fitness gebruiken zonder reservering. Gedurende de dag zullen wij regelmatig de fitnessruimte schoonmaken, zodat je met een gerust hart in een schone omgeving kunt sporten.
 
Moet ik reserveren voor het zwembad?
Ja. Ook voor het zwembad, de sauna en het stoombad dient gereserveerd te worden. Dit kan alleen telefonisch via de receptie (0297-531855). Wil je bijvoorbeeld eerst zwemmen en dan gebruik maken van de sauna, dan dien je zowel voor het zwembad als voor de sauna een tijdsblok te reserveren.
 
Zijn de kleedkamers open?
Ja, zowel de kleedkamers als de lockers zijn te gebruiken. Wel verzoeken wij je zoveel mogelijk in sportkleding naar Amstelhof te komen.
 
Kan ik gebruik maken van de douches?
Ja, de douches zijn vanaf maandag 6 juli te gebruiken.
 
Zijn de toiletten te gebruiken?
Ja, de toiletten zijn geopend indien noodzakelijk. Wij verzoeken je zoveel mogelijk thuis al naar het toilet te zijn geweest.

Meer weten? Bekijk hier ook de spelregels van de heropening
 

Delen: