Loopclinic (8 weken) 26 maart 2018 t/m 3 juni 2018|

Wil jij leren hardlopen?

Doe dan mee met de 8-weekse hardloopclinic bij Amstelhof in Uithoorn. Vanaf 26 maart starten wij voor de regio Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen en de Ronde Venen. De hardloopclinics van Amstelhof Running zijn inmiddels een bekend fenomeen in de omgeving. Meer dan 873 deelnemers hebben bij Amstelhof Running de clinic met veel plezier volbracht.

Ervaren Trainer

De clinic wordt verzorgd door Willem van Leeuwen, een gediplomeerde looptrainer van de Atletiek Unie.

5 tempomethode

Amstelhof Running biedt de loopclinic aan voor beginnende lopers en gebruikt daarbij de 5 tempomethode, wat staat voor ervaren mate van inspanning. Doorgebruik te maken van 5 getallen wordt de intensiteit aangegeven voor de uitvoering van de trainingopdrachten, zowel in de gezamelijke trainingen als het te volgen trainingschema. Deze trainingsmethode heeft vele voordelen vergeleken met de traditionele trainingen, zoals bijvoorbeeld een verantwoorde progressie en daardoor minder kans op blessures.

Doel van de loopclinic

Het doel voor jou als deelnemer kunnen verschillende redenen zijn. Het doel voor team Amstelhof Running is om iedereen op een verantwoorde manier kennis te laten maken met de loopsport. Boven alles plezier is onze drijfveer!

Informatieavond 'hardlopen doe je zo'

Voorafgaande aan de loopclinic vind de informatieavond plaats 'hardlopen doe je zo!'. Hierin worden alle facetten van het hardlopen behandeld en is er tevens de mogelijkheid voor het stellen van vragen. De presentatie is op maandag 26 maart van 19.00 tot 20.30 uur en wordt verzorgd door Willem van Leeuwen.

Meld je hier aan voor de informatie avond »

Gezamenlijke trainingen

Doormiddel van het volgen van de gezamenlijke trainingen leert men verantwoord bezig te zijn met de loopsport. Een gezamenlijke training is als volgt opgebouwd:

1. Warming-up: diverse dynamische oefeningen ter voorbereiding op de training
2. Loopscholing (kern A): bij dit onderdeel wordt aandacht besteed aan de looptechniek
3. Kernprogramma (kern B): dit onderdeel bestaat onder andere uit interval / overige loopvormen
4. Cooling-down: loopoefeningen en dynamische en statische rekoefeningen

Thuistrainingen

Naast de gezamenlijke looptrainingen word je ook aangemoedigd om in deze 8 weken thuis te oefenen.Je ontvangt informatie met daarin thuistrainingen over de loopsport in het algemeen. Op basis van alle trainingsinformatie, in combinatie met de geleerde technieken krijg jede kennis die nodig is om verantwoord met de loopsport om te gaan. Na het volbrengen van de loopclinic kun je, als je dat zou willen, aansluiten bij bij de 'vaste loopgroepen' van Amstelhof Running.

Totaalpakket

Bij Amstelhof Running wordt de 8 weekse loopclinic als een pakket aangeboden die je zelf kunt samenstellen. Het basispakket bestaat uit het bijwonen van de informatieavond 'hardlopen doe je zo!',  8 gezamelijke trainingen en een startbewijs voor deelname aan een prestatieloop als gezamenlijke afsluiting van de loopclinic. 

Deelnemers kunnen tevens gebruik maken van gratis onderstaande extra's:
 Mogelijkheid tot fittest
 Mogelijkheid tot consult A sport podologie
 Schoenadvies
 Spreekuur fysiotherapeut
 Gebruik kleedruimte en douches

Data en tijden

Maandag 26 maart: presentatie 'hardlopen doe je zo!' (aanvang 19.00 uur)
 9 april t/m 28 mei: 8 gezamelijke trainingen (maandag 19.30 – 21.00 uur)
Zondag 3 juni 2018: Letterenloop (Haarlem)

Kosten

 Informatieavond (gratis) 
8 gezamenlijke trainingen + Startbewijs Letterenloop: €55,00 (totaal)

Meedoen met de hardloopclinic?

Meld je hieronder direct aan en reserveer je plek.


 

Delen: