Aqua Fysiodonderdag|09:00 - 10:00 uur|Zwembad|Fysiotherapeut(e)

Aqua Fysio bij Amstelhof in Uithoorn
Aqua training is een leuke manier van bewegen in het water, waarbij het gehele lichaam getraind kan worden. Denk hierbij aan armspieren, beenspieren en buikspieren. Aqua Fysio wordt gegeven in groepsverband en onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Aqua bewegen is een training waar gebruik gemaakt wordt van de opwaartse druk van het water. In het water voelt je lichaam bijna gewichtloos. Hierdoor kunnen bewegingen die met droog oefenen moeilijk gaan, in het water gemakkelijker uitgevoerd worden. Hierdoor kan op een optimale en veilige manier getraind worden. Zonder je gewrichten zwaar te belasten werk je aan een betere conditie en sterkere spieren. Om dit te realiseren maken we gebruik van verschillende oefenmaterialen (drijfmiddelen en dumbells). Deze manier van trainen is ideaal voor mensen die hun uithoudingsvermogen en kracht willen verbeteren.

Aqua training is uitermate geschikt bij overgewicht, reumatische klachten, artrose en bij nek- schouder- en rugklachten. Tevens is deze manier van trainen geschikt voor mensen die (tijdelijk) minder belastbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan revalidatie na een operatie of traumatisch ongeval.


1 maand uitproberen? Klik hier »

 
Delen: