Yin Yogazondag|09:30 - 10:45 uur|Dojo|Sandra

Wat is Yin Yoga bij Amstelhof in Uithoorn?
Yin Yoga bestaat uit oefeningen waarbij de spieren (zoveel mogelijk) ontspannen blijven. Deze vorm van yoga heeft als doel het stimuleren van bindweefsel zoals banden en kraakbeen, hetgeen belangrijk is om de maximale beweeglijkheid van de gewrichten te bereiken.

Voor wie is Yin Yoga geschikt?
Geschikt voor iedereen, ook wanneer je een blessure hebt.

Wat doet Yin yoga?
Het stimuleert meridianen en organen en bereidt de geest voor op meditatie. Doordat je niet heel intensief hoeft te bewegen is dit een fijne manier om te ontspannen en de tijd te nemen voor je lichaam.

Wat is Yin yoga?
Om de gewrichten op een veilige, effectieve manier te stimuleren breng je er een zachte spanning op aan, voor een langere tijd. De houdingen worden zo’n 3 tot 5 minuten aangehouden in een zittende of liggende houding waardoor je geen spierkracht hoeft te gebruiken. Yin Yoga is zo lekker omdat je even niet heel intensief hoeft te bewegen. Daardoor is het een fijne manier om te ontspannen en is het een perfecte aanvulling op alle soorten van actieve sporten en (yang) yoga.

Hoe ziet een yin yoga les eruit?
Een serie van opeenvolgende houdingen met alle aandacht voor de banden en bindweefsels, met ook ruimte voor meditatie en de nadruk op ontspanning. We oefenen vooral vloerposities en blijven in die posities voor langere tijd (meestal 3 tot 5 minuten). Yin Yoga doelt op de diepere lichaamsweefsels en wordt daarom beoefend met de grootst mogelijke ontspanning van de spieren. Deze stille oefeningen zijn fantastisch om het hart te ontspannen en de geest te kalmeren. Verwacht te rekken.
Delen: