Weg met de kerstkilo's!

Wij horen je denken….kerst? Zover zijn we toch nog niet? Dat klopt!

Eerst gaan wij onze buiken weer rond eten met de lekkernijen tijdens de kerstdagen. Het kan anders! In deze blog gaan wij je voorzien van tips & tricks, zodat de kop van dit artikel voor jou niet van toepassing hoeft te zijn.
 
70% resultaat uit voeding
Vanaf 2013 begeleiden onze coaches veel mensen met een kortlopend programma (Fitplan voor 6 of 10 weken) en met resultaat! Het FItplan bestaat uit regelmatig bewegen, een goed voedingsplan en motivatie. De deelnemers hebben ervaren dat er veel te halen valt uit voeding. Vanuit onderzoek is bewezen dat 70% van het resultaat wordt behaald door voeding en daar bedoelen wij mee de planning, organisatie en keuze van producten. Waarom werkt elk ‘dieet’ wat je hebt geprobeerd? Omdat je van te voren wist wat je ging eten en dus de andere dingen liet staan.
 
Nog  iets meer dan een week te gaan voor de kerst. Hierbij jouw stappenplan om ‘Kerstproof’ te worden!
 
STAP 1: Planning
De eerste stap is om een duidelijke structuur aan te brengen in je voedingspatroon, de zogenaamde planning. Op welke tijden ontbijt je, wanneer ga je lunchen en hoe zit het met avondeten en tussendoortjes? Hou een voedingsdagboek bij voor 4 dagen. Dit helpt je om bewust te worden van je huidige patroon. Zorg voor regelmaat, 3 keer per dag een hoofdmaaltijd en 2 á 3 keer een tussendoortje. Het maken van een weekplanning op zondagavond maakt het leven een stuk gemakkelijker en levert je behalve tijdwinst (elke dag nadenken, lijst maken, boodschappen doen) ook een stuk gezondheid op omdat je doordacht te werk gaat. Hierdoor kom je niet in de verleiding om even snel iets makkelijks te eten – snel en ongezond - en weet je zeker dat je het goed doet.
 
STAP 2: Organisatie
Nu we de planning hebben, gaan we voorbereiden. Dat betekent ervoor zorgen dat je je eten voor de volgende dag alvast klaar maakt en meeneemt naar je werk. Dankzij de weekplanning weet je wat je op je boodschappenlijst moet zetten. Zorg dat jij niet degene bent die zegt: ‘Ja ik had niks mee, er was niks in huis’.
 
STAP 3: Keuze
Na deze twee basisregels kun je gaan nadenken over de keuze: wat is er gezonder en wanneer eet je wat. Als de eerste twee regels niet lukken heeft het geen zin om naar de gezonde keuze te kijken. Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je blijft genieten. Experimenteer en wij weten zeker dat ook jij plezier kunt beleven aan een gezonde levensstijl zonder het idee te hebben dat er iets mist! 
Cookie instellingen