Salade top 5

Het zonnetje schijnt, de BBQ staat aan, maar je mist nog iets. Ik weet toevallig wat dat is! Een lekkere salade voor erbij of erna. Misschien heb je met het warme weer wel helemaal geen zin om te koken, of geen trek in warm voedsel. Ook daar zijn deze salades ideaal voor. Mijn ouders hebben een groentewinkel en daar merk je dat als het zonnetje begint de schijnen iedereen aan de salades gaat. Het is ook gewoon super lekker en makkelijk. Ik deel vandaag vijf totaal verschillende salades met jullie. Stuk voor stuk heb ik ze getest en ze zijn heerlijk! Voor iedereen zit er vast wat tussen.

Griekse Salade

Heerlijk verfrissend als maaltijdsalade of gewoon op een zomerse dag naast je avondmaal. Sinds kort lust ik olijven door de sla en vind ik dit echt super lekker. Feta is een van de gezondste vormen van kaas, dus dat is prima. Zelf ben ik ook gek op geitenkaas, maar we gaan nu richting de zomer, dus die sla ik even over.Wat hebben we nodig?
- Gemengde sla
- Feta kaas
- Groene olijven
- Rode ui
- Gele paprika
- Komkommer
- Snoeptomaten
- Dressing (mosterd dressing)

Bijzonderheden:
Voor deze salade zijn niet echt veel bijzonderheden. Ik heb persoonlijk niet graag grote stukken ui in m’n salade, dus die hak ik graag fijn.

Waldorf salade

Even iets heel anders dan de vorige en wat er nog gaat komen, hier moet je overigens wel van houden. De een houdt wel van bleekselderij en de ander niet.Wat hebben we nodig?
- Bleekselderij
- Komkommer
- Rode paprika
- Appel
- Walnoten
- Rozijnen
- Yoghurt dressing

Bijzonderheden:
Voordat je begint met alles te snijden, is het slim om eerst de rozijnen even te laten weken. Neem een bakje met warm water en gooi ze daar in. Als je klaar bent met snijden, spoel je de rozijnen met koud water af en daarna kunnen ze in je salade. Zo zijn ze zachter en erg lekker. Deze salade is vooral lekker met een wat dikkere dressing denk dan vooral aan een dressing op yoghurt basis. Vandaar dat de foto er ook niet heel erg florissant uitziet.

Kip & Mango salade

Vorig jaar heb ik de combinatie van mango en kip in een salade voor het eerste geproefd en het was werkelijk waar fantastisch! Het is heel lekker om ook iets zoets in een salade te hebben en ik gok dat heel veel mensen het met mij eens zijn. Dit is denk wel een van de toegankelijkste salades uit dit rijtje!Wat hebben we nodig?
- Little gem sla
- Gerookte kip
- Mango
- Avocado
- Komkommer
- Snoeptomaten
- Ei
- Honing mosterd dressing

Bijzonderheden:
De eieren moeten natuurlijk wel gekookt worden! Zo’n 7 minuten ongeveer. Het is namelijk niet de bedoeling dat het eigeel door de hele sla heen loopt. Ik zou er zelf niet aan moeten denken.

Fruit salade

Deze salade is altijd goed, voor bij de BBQ, als toetje maar ook gewoon als tussendoortje. Je kan een grote schaal maken voor de hele familie maar je kan ook een grote schaal maken voor jezelf en dit verdelen in bakjes voor de hele week.Wat hebben we nodig?
- Ananas
- Galia meloen
- Cantaloupe meloen
- Watermeloen
- Aardbeien
- Bosbessen of blauwe druif
- Groene kiwi

Bijzonderheden:
Vaak hebben mensen moeite met het snijden van een ananas en omdat ik in een groentewinkel werk, zal ik je even vertellen hoe ik het doe. Want het verschil tussen verse ananas en ananas uit blik is echt mega groot. Wat je doet: Je snijdt het bovenste en onderste gedeelte van de ananas eraf (met een groot scherp mes) dan snij je de ananas vanaf de bovenkant in vieren. Met een iets kleiner mes haal je het harde gedeelte van de ananas eruit, vaak zie je het vanzelf al zitten. Dan snijd je hem in de lengte nog 2 of 3 keer door. Daarna snijd je de schil eraf en kan je er mooie stukjes van snijden. Zo simpel is het! Stel je vindt het echt geen doen, kan je altijd nog verse stukjes los kopen.

Groene salade

Ik had het niet verwacht, maar dit is mijn favoriet. Dit jaar voor het eerst gemaakt en hij is iedereen goed bevallen. Vaak doe ik geen paprika of bosui door m’n sla, dus ik had er een beetje een hard hoofd in. Dat kan ik vaker doen dus, weer een iets frissere salade.Wat hebben we nodig?
- Veldsla
- Komkommer
- Groene paprika
- Bosui
- Sojabonen
- Avocado
- Groene asperge tips
- Evt koriander
- Geitenkaas of feta

Bijzonderheden:
Het is niet lekker om de groene asperges zo in je salade te gooien. Daarom is het een goed idee om ze een minuut of 2 te koken, daarna af spoelen met koud water. Koriander zou je erbij kunnen doen, ik vind het persoonlijk helemaal niet lekker, daarom hoef je ook niet te zoeken naar de koriander op de foto. Je moet er van houden. En nu hoor ik je denken: Maar Isabella, hoeveel heb ik van alles nodig? Dat verschilt! Het ligt eraan of je een salade als lunch, diner of gewoon als erbij wil eten en ook voor hoeveel personen dat is. Misschien houd je wel helemaal niet van paprika en gooi je er extra komkommer in. Misschien eet je het wel alleen, misschien wel met de hele familie. Per persoon verschilt het dus ik zou zeggen: “Laat je eigen fantasie z’n werk doen!” Salades kunnen altijd en zijn vaak ook echt geliefd, dus wees niet te zuinig. Qua dressing gebruik ik bijna altijd de Kiooms dressing Mosterd, maar er zijn nog allerlei andere varianten. Deze kan alleen bijna overal op vind ik!

Geniet van de zon en geniet van de salades.

Tot snel!
-IK-

Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok. Bekijk hier haar persoonlijke blog: isabellakok.nlLees ook deze blogs:
» Full Body Workout in 1 uur
» Vroeg in de Gym: 5 voordelen
Cookie instellingen