Recept: Zomerse Vruchten Kwarktaart

De maand maart betekent niet alleen dat de lente straks gaat beginnen (en dus de zomer dichterbij komt), het betekent ook dat ik weer een jaartje ouder word. Koken en bakken is niet m’n sterkste kant, maar voor jullie maak ik een uitzondering. Na wat kookboeken doorgelezen te hebben ben ik op deze ‘gezonde’ taart gekomen! Ik heb hem gemaakt en hij is heerlijk! Het recept deel ik vandaag met jullie.Wat heb je nodig?
- 400 gram aardbeien
- 150 gram frambozen
- 150 gram bosbessen
- 180 gram volkoren koekjes
- 80 gram havermout
- 4 eetlepels kokosolie
- 9 blaadjes gelatine
- 1000 gram magere kwark
- 6 eetlepels zoetstof
- Blender of keukenmachine
- Taartvorm

Hoe maak je het?

Stap 1: Smelt de kokosolie en maak de volkoren koekjes fijn. Doe de volkoren koekjes in de blender samen met de havermout en de gesmolten kokosolie. Zorg ervoor dat je een glad mengsel krijgt, want dit wordt de bodem. Als je klaar bent is het handig om aan de onderin de taartvorm wat bakpapier te klemmen. Dan breng je het mengsel in de taartvorm en stamp je dit goed aan.

Stap 2: Laat de gelatine 5 minuten weken in water, tegelijkertijd snijd je de aardbeien in mooie reepjes. De blender spoel je om zodat je aan de volgende laag kan beginnen. De hele bak kwark mag de blender in samen met wat fruit (bewaar ook iets voor de garnering) en de zoetstof. Meng dit alvast door elkaar. Daarna leg je de gelatine in de pan samen met een twee schepjes van het kwarkmengsel en zorg ervoor dat je goed blijft roeren. Als de gelatine is gesmolten doe je dit terug de blender in en meng je nog even alles goed door elkaar.

Stap 3: Giet ook dit mengsel de bakvorm in en dan mag het de koelkast in! Eerst alles netjes
schoonmaken en na 3 uur mag je de taart de koelkast halen en is hij als alles goed is gegaan
klaar. Dan is het alleen nog een kwestie van mooi maken met wat fruit dat je over hebt en
aanvallen maar!Een heerlijke gezonde taart, waar je lekker van kan gaan genieten! Laat je het mij weten als je hem
hebt gemaakt?

-IK-

Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok. Bekijk hier haar persoonlijke blog: isabellakok.nlLees ook deze blogs:
» Workout voor thuis of op vakantie
» Vroeg in de gym: de 5 voordelen

Bekijk hier een volledig overzicht van alle blogs
Cookie instellingen