Medewerker in de spotlight

Even iets anders en iets heel nieuws!

Ik ga verschillende collega’s interviewen zodat we elkaar beter leren kennen. Als eerste koos ik Kim van Bergen uit. Kim ken ik persoonlijk heel goed, we hebben een hoop met elkaar te maken voor de dansschool Let’s Dance en daarnaast lossen we elkaar wel eens af met sportlessen. Een onwijs krachtige vrouw, waar ik zeker tegenop kijk met een hele doses humor. We lijken dan in veel opzichten ook wel op elkaar. En hoe goed je iemand ook denkt te kennen, je weet vaak niet alles! Vandaag leren we Kim iets beter kennen…

Hoe ben je bij Amstelhof terecht gekomen?
“Ik ben begonnen als lid in de sportschool. Mijn werk was toen als danseres dansen in het Holland Show Ballet en daarnaast sportte ik bij Amstelhof. Uiteindelijk gevraagd of ik hier geen dansles wilde geven en dat zag ik wel zitten! Zo ongeveer 7 jaar geleden ben ik begonnen met streetdance lessen geven op de zondag. Dat werd zo leuk en goed ontvangen dat ik daarna de vrijdag ook lessen ben gaan geven.”

Wat voor werk doe je hier & hoe lang al?
“De danslessen geef ik nu ongeveer 7 jaar. Ik geef nu voornamelijk streetdance lessen aan verschillende leeftijden, selectie groepen en de Specials (mensen met een beperking). Naast de Streetdance heb ik ook een aantal jaar Klassiek Ballet en Musical gegeven. Daarnaast geef ik niet alleen danslessen, maar sinds 2014 ook Grit!”

Wat is er nou zo leuk aan Amstelhof?
“Het voelt hier voor mij een beetje als een tweede thuis. Vanaf het begin voelde ik mij al welkom door de collega’s en de mensen die hier sporten.”

Welke sporten heb je vroeger gedaan en sport je nu nog steeds?
“Ik heb Ritmisch Sport Gymnastiek (RSG) gedaan tot m’n 12e, Klassiek ballet gedaan vanaf m’n 4e en daarnaast heel veel andere stijlen gedanst. Heel even tussendoor heb ik getennist. En daarna hier gaan fitnessen. Nu doe ik dat niet echt meer, omdat ik al zoveel lessen geef en eigenlijk niet zoveel tijd heb.”

Wat zijn je eigen valkuilen op sport en voeding gebied?
“Ik zou eigenlijk meer moeten eten voor en tijdens m’n lessen. Daarnaast ben ik verslaafd aan koffie. En ik ben een doorzetter, wat in je voordeel, maar ook wel eens in je nadeel kan werken. Soms kan ik bijvoorbeeld lichamelijk niet een les invallen, maar doe ik het toch om m’n collega’s te helpen en zodat de les voor de leden toch doorgaat.”

Wie of wat is jouw voorbeeld en motivatie?
“Het is niet echt dat ik een voorbeeld heb, maar er zijn wel een paar dingen die mij gevormd hebben tot wie ik nu ben… Doordat ik Dansacademie Lucia Marthas heb gedaan heb ik zo’n discipline gekregen dat ik gewend ben om altijd maar door te gaan. Maar ook mijn afkomst doormijn familie met een eigen bedrijf waarbij je tussendoor als je tijd hebt altijd even een handje gaat helpen. Niet zeuren, gewoon hard werken!”

Je lievelingsgerecht uit het Grand Cafe?
“Fanny salade, definitely.”

Wat was het leukste moment wat je hier hebt meegemaakt?
“Voor het eerst met Let’s Dance in het Studio’s Aalsmeer. De show was in het begin bij Amstelhof zelf, maar op een gegeven moment werden we te groot en hebben we besloten om in een echt theater de show te geven. Het is elk jaar weer een mooie dag om over het hele jaar terug te kijken, waar je echt ongelofelijk trots op bent.”

Je levensmotto:
“Music is the answer.”

Als laatste… Wie is de volgende collega die geïnterviewd gaat worden?
"Sofie Walraven.”


Dit interview is afgenomen en geschreven door onze collega Isabella Kok. Bekijk hier haar persoonlijke blog: isabellakok.nlMeer lezen?
Bekijk hier een volledig overzicht van alle blogs
Cookie instellingen