Medewerker in de spotlight: Thoma

De volgende die ik mocht interviewen is Thoma! Wel bekend van het “Thoma eitje” of “taarten van Thoma”. Een vrolijk gezicht in het Grand Cafe waar zij ervoor zorgt dat iedereen het naar z’n zin heeft en goed z’n werk kan doen. Daarnaast maakt ze hele lekkere dingen en zit er voor iedereen wel wat lekkers tussen op de menukaart. Thuis zit ze ook niet stil, ik ben namelijk wel eens langs Thoma geweest om m’n nagels mooi te laten lakken! Heel gek is het dus niet dat ze niet zo heel veel tijd heeft om te sporten…

Hoe ben je bij Amstelhof terecht gekomen?
“Via via. Er sportte hier iemand die ik kende en hij had het erover dat ze mensen zochten. Ik was op zoek naar iets nieuws want ik werkte al 12 jaar ergens anders, dus het werd tijd voor een nieuwe uitdaging! Via vrienden en kennissen ben ik hier terecht gekomen.”

Wat voor werk doe je hier & hoe lang al?
“Ik werk hier nu sinds 1 mei al 9 jaar. Ik ben begonnen om de keuken op poten te zetten samen met de manager die er toen was en dat doe ik nu nog steeds voornamelijk. Ik sta in de keuken, ben daar leidinggevende en doe de bestellingen voor het Grand Cafe. Daarnaast heb ik bijvoorbeeld ook de nieuwe menukaart samen met mijn schoondochter en in overleg met andere collega’s gemaakt. En als er mensen hun verjaardag hier willen vieren maak ik ook taarten wat goed loopt… Mensen vinden het leuk, lekker en het is voor een klein prijsje.”

Wat is er nou zo leuk aan Amstelhof?
“Het is gewoon gezellig. Mensen komen voor het sporten maar ook voor de gezelligheid. Ik werk nu voornamelijk overdag, dan merk je dat er vooral iets oudere mensen zijn en die probeer ik het naar het zin te maken. Met extra interesse tonen en even met de klanten bezig bent krijg je extra waardering en heb ik dankbaar werk. Amstelhof is een grote familie waarin iedereen niet al te moeilijk doet.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?
“Allereerst zijn mijn collega’s heel fijn en gezellig om mee te werken. Daarnaast vind ik het heel leuk in de keuken, om te koken. Ik kom uit een groot gezin en daar was mijn familie altijd met eten bezig. Het is leuk om recepten te verzinnen en vooral leuk als het dan ook goed uitpakt. Al verwacht ik soms niet dat sommige recepten goed lopen, vaak zijn mensen er dan gek op. Daarnaast vind ik het leuk om mensen het naar hun zin te maken."

Welke sporten heb je vroeger en sport je nog steeds?
“Vroeger heb ik dag en nacht veel geturnd. Ik heb een blauwe maandag op handbal gezeten en jaren op basketbal. Ook heb ik heel lang getennist en nu (of eigenlijk af en toe eigenlijk) in de sportschool. Het komt er niet altijd van, maar dat merk ik helaas wel…”

Wat zijn je eigen valkuilen op sport en voeding gebied?
“Ik geef te gauw het sporten op om te werken of andere dingen te doen. En qua voeding is het chocolade en ’s avonds snaaien. Ik kan een hele tijd heel gezond bezig zijn, maar dat kan ook ineens overslaan.” (heel herkenbaar Thoma)

Wie of wat is jouw voorbeeld en motivatie?
“Niet echt iemand. Ik vind een hele hoop mensen leuk, maar echt een voorbeeld heb ik niet. Sporters die drie of vier keer in de week komen daar heb ik respect voor, dat zou ik ook wel willen. En ik vind m’n werk leuk, dus dat motiveert ook.”

Je lievelingsgerecht uit het Grand Cafe?
“Het leukst om te maken vind ik de verse soepen en sauzen en nieuwe gerechten. Ik ben zelf gek op oatie brood met iets.”

Wat is het leukste moment wat je hier hebt meegemaakt?
“Feestjes, verjaardagen, een hele hoop dingen eigenlijk. Vooral als er iets georganiseerd moet worden. Dan is het vaak druk, maar dat is wel heel gezellig!”

Je levensmotto:
“Genieten van het leven, niet te zwaar op de hand zijn.”

Als laatste… Aan wie geef je dit interview door?
“Danita!”


Dit interview is afgenomen en geschreven door onze collega Isabella Kok. Bekijk hier haar persoonlijke blog: isabellakok.nlMeer lezen?
Bekijk hier een volledig overzicht van alle blogs
Cookie instellingen