Lets Dance is er klaar voor!

Stel je voor...een theater (neem bijvoorbeeld Studio’s Aalsmeer) twee keer op een zondag helemaal vol. Helemaal vol met trotse ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s en iedereen die van harte welkom was. Op het toneel een hele hoop dansers die het afgelopen jaar keihard hebben getraind om de beste show neer te zetten. De leerlingen stralen, docenten zijn ongelofelijk trots en aan het einde hoor je een ongelofelijk applaus. Dan weet je dat je goed zit. Dan weet je dat je danst bij Amstelhof Let’s Dance.
 
Afgelopen jaren is de dansschool Let’s Dance gevestigd binnen Amstelhof enorm gegroeid. Het is begonnen met 8 leerlingen, dat zijn er nu ruim 400 (we tikken zelfs bijna de 500 aan)! Elke week worden er op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag verschillende lessen aangeboden door het team dat bestaat uit: Kim, Anouk, Kimberley en ikzelf. Ik ben zelf begonnen als stagiaire bij Anouk op de woensdag. Toen ik mijn dansopleiding had afgerond en er werd gevraagd of ik wilde blijven, wist ik het antwoord al gelijk. Ik draai nu ongeveer vier jaar (twee jaar stage en twee jaar als werk) mee en ik heb zeker geen spijt van die beslissing.


 
Waar Amstelhof Let’s Dance voor staat is vooral het plezier in dans. De sfeer is bepalend voor een dansschool en wij willen graag dat iedereen het leuk heeft. Dat kinderen met veel plezier naar de lessen komen en dat de ouders tevreden zijn. Aangezien het aantal leerlingen wat wij nu hebben en het ongelofelijke talent dat bij ons danst, hebben wij komend seizoen vijf selectie groepen gevuld waar iedereen auditie voor heeft kunnen doen. Dit zodat leerlingen meer door kunnen groeien en wij wedstrijden met ze kunnen gaan doen.
 
Maar ook in de reguliere lessen wordt aan van alles gewerkt. Het plezier staat voorop, maar er wordt ook hard gewerkt. Wij als docenten worden daarom ook steeds fanatieker. De groepen worden aan het begin van het jaar ingedeeld op basis van leeftijd, vrienden en vriendinnen maar ook steeds meer op niveau. Voor iedereen hebben wij een plekje. Op het rooster staan vooral de Streetdance/Streetjazz lessen maar er wordt ook les gegeven in Klassiek en Musical. Op de woensdag en de vrijdag werden de groepen zelfs zo groot dat wij een aantal groepen nu dubbel draaien. Dus één groep danst boven in Studio 1 en de andere groep danst beneden in de Body & Mind zaal.
 
Met al die groepen werken wij naar een eindshow toe. Wat een ervaring is dat! Afgelopen juli was toch wel echt een hoogtepunt. De zaal bijna twee keer helemaal uitverkocht, een heleboel leerlingen, geholpen door heel veel hulpouders en wat heeft iedereen het toch goed gedaan. Alleen kan je het namelijk niet, maar met de juiste mensen om je heen krijg je een hele hoop voor elkaar. Dat maakt dan ook wel dat ik echt een heel leuk beroep heb. Leerlingen die elke week met plezier naar je les komen en het dan zo goed doen op de show. Mij kan je op zo’n moment niet trotser maken..
 
Stel je leest dit en je hebt een zoon of dochter die misschien ook wel wil beginnen met dansen..Een proefles is geheel vrijblijvend en je mag voor elke groep komen die geschikt is voor haar/zijn leeftijd.

Bekijk hier het rooster voor komend seizoen 
 
De eerste week van september starten onze lessen weer. Ik kan in ieder geval niet wachten totdat het nieuwe seizoen weer begint! Zie ik je dan?

- IK -


Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok. Bekijk hier haar persoonlijke blog: isabellakok.nlLees ook deze blogs:
» Bootcamp je mee?
» Full Body Workout in 1 uur

Bekijk hier een volledig overzicht van alle blogs
Cookie instellingen