Killerbody Pepernoten

De Sint is nog even in het land en dat moeten wij vieren want… Alle gezelligheid en cadeautjes maken veel mensen blij, wat extra gewicht komt daar vaak helaas wel bij. Daarom heb ik voor jullie een recept opgezocht zonder dat ik zelf pepernoten heb gekocht. Ik heb ze namelijk helemaal zelf gemaakt en daarom hoop ik dat jullie hartje er sneller van kloppen gaat. Dit recept heb ik van iemand met een killerbody gevonden, daarvoor wist ik niet eens dat ze bestonden. Dus Sinterklaas geef mij maar een sixpack cadeau… Hoe maak je die noten? Nou, zo!

Dit heb je nodig:

• 200 gram amandelmeel
• 70 gram honing
• 60 gram kokosolie
• 2 el speculaaskruiden
• Snufje zout
• 2 tl bakpoeder
• 3 el amandelmelk

Wat moet je doen?

STAP 1: Verwarm de oven voor op 160 graden
STAP 2: Doe de amandelmeel, honing, kokosolie, speculaaskruiden, snufje zout en het bakpoeder (bijna alles dus) in een schaal. Meng alles goed door elkaar en maak er dan een bal van. Voeg tussendoor de amandelmelk toe. Is het te nat? Voeg dan nog wat meel toe. Is het te droog? Voeg dan nog wat melk toe.
STAP 3: Maak kleine bolletjes (in pepernoten vorm) en leeg deze op het bakpapier. Zorg daarbij
wel dat er genoeg ruimte tussen zit.
STAP 4: Bak de pepernoten ongeveer 15 tot 20 minuten in het midden van de oven gaar.
STAP 5: Laat de pepernoten eerst goed afkoelen en dan…
STAP 6: AANVALLEN!

Wat vond ik ervan?

De pepernoten hebben zeker een hele goede smaak, maar het smaakt niet naar een echte pepernoot zoals wij die gewend zijn. Misschien had ik er iets meer speculaas kruiden in moeten doen, maar dat stond niet in het recept dus daar heb ik mij netjes aan gehouden. Ook bleven die van mij een beetje zacht. Dus de smaak is goed, het is zeker het proberen waard, maar of het in de buurt van een pepernoot komt? Durf ik niet voluit te zeggen… Het is wel zo dat er in 6 pepernoten maar 30 kcal zitten en de ‘echte’ bijna zelfs het dubbele!

Smikkelen en smullen maar, dit recept is nu klaar. Lekkernijen horen zeker bij het feest en voor je het weet is Sinterklaas misschien wel langs geweest. Dan is er alweer bijna een jaar voorbij. Dus nog even goed trainen, gezond eten het is namelijk zo weer mei. Dat was het wel weer voor deze blog, ik vond hem best leuk… Jullie ook toch? Duimpjes omhoog, delen mag altijd. Geef een beetje liefde aan deze meid.

-IK-

Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok. Bekijk hier haar persoonlijke blog: isabellakok.nlLees ook deze blogs:
» Vegetarische curry
» Winter, weerstand en sporten

Bekijk hier een volledig overzicht van alle blogs
Cookie instellingen