Goede voornemens? In 3 stappen een nieuwe start!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe start, nieuw begin, nieuw leven. Januari staat natuurlijk op nummer 1 van de maanden waarin veel mensen hun gezonde en sportieve voornemens waar te willen maken. Je bent misschien geneigd om op 1 of 2 januari drastisch je leefstijl om te gooien: gezonder eten, stoppen met roken en alcohol en drie keer per week sporten. En het liefst willen we dat dit allemaal binnen een week lukt.

Begin dit jaar eens anders. Wij weten namelijk uit ervaring hoe lastig het kan zijn de draad weer op te pakken. Wij helpen je in 3 stappen een nieuwe start te maken en je resultaat vast te houden.

1. Maak een plan
Begin eens met opschrijven waarom het al die andere keren niet is gelukt of waarom je weer opnieuw moet beginnen. Op basis van deze gegevens is het natuurlijk de bedoeling om niet weer in dezelfde valkuilen te belanden. Maak een plan hoe je dit gaat voorkomen, dit zijn vaak gedragsveranderingen op lange termijn. Een paar weken iets volhouden is makkelijk, iets creëren waar je de rest van je leven plezier van hebt, moet een goed doordacht plan zijn. 

2. Bepaal een realistisch doel
Nu je een plan hebt gemaakt is het tijd om de echte doelstelling te bepalen. Schrijf deze doelstelling op en vermeld erbij binnen welke tijd je het wilt behalen. Stel daarom realistische doelen, je kunt beter met 1x per week met bewegen beginnen en dat langzaam opbouwen. Het hoeft niet per se in de sportschool plaats te vinden. Misschien is het ook lekker om af en toe buiten te rennen of te fietsen, Op deze manier bouw je het langzaam op en houd je het vol. Knip je doelstelling en de tijd nu in kleine stukjes waar je in korte periode naar toe kan werken, zo is het veel makkelijker om gefocust te blijven. 

3. Maak een start!
Met jouw specifieke doelstelling kan je nu een plan van aanpak gaan maken. Dit blijkt voor heel veel mensen nog steeds heel moeilijk, omdat de kennis ontbreekt. Daarom is het verstandig om iemand of een goed programma te zoeken waarin je wordt begeleid. Ook al is het gewoon om je op gang te helpen. Positieve motivatie helpt je snel vooruit.

Wij zouden het geweldig vinden om met jou aan de slag te gaan. Wij starten namelijk met een kortlopend programma (Heel Holland Start / 10 weken), waarin wij deelnemers meer leren over gezond eten, goed trainen en positief denken. Door het trainen en gedragsveranderingen kan dit je laatste keer zijn dat je een zware start moet maken. 

Wil je met ons aan de slag? Klik dan even op onderstaande button voor meer informatie:
Stop wishing. Start doing! 
  
Cookie instellingen