Gezond snoepen met Sint Maarten

Sinte sinte Maarten, de koeien hebben staarten. Ik kan het mij nog goed herinneren… Zelf een lampion maken of een hele mooie kopen, de hele dag al gespannen want ’s avonds mocht je eindelijk de deuren langs met je familie of vrienden en dan kreeg je gewoon gratis snoep! Een droom van elk kind, of in ieder geval die van mij. Als kind vond ik snoep het lekkerste wat er is, stiekem eigenlijk nog steeds. Maar welk snoep is een beetje verantwoord? En bestaat dat eigenlijk wel?

1. Fruit

Vaak probeer ik als ik de behoefte heb aan snoep, eerst een stuk fruit. Fruit is ook zoet, maar is net even gezonder dan snoepgoed en zit daarnaast boordevol vitaminen en mineralen. Zo richting de Sinterklaas worden de mandarijnen heel lekker en daarnaast is een klein zoet appeltje ook altijd goed. Dus in plaats van snoep, zou je ook wat mandarijnen weg kunnen geven.

2. Rozijnen

Gedroogd fruit of rozijnen is ook een verantwoorde keuze. Mijn voorkeur gaat uit naar rozijnen, maar wie weet vindt een kind wel iets anders gedroogd wel heel lekker. Rozijnen heb je ook in makkelijke uitdeel pakjes en wie lust er nou geen rozijnen?

3. Volkoren koekjes

Volkoren koekjes is eventueel ook een alternatief. Er zijn steeds meer koeken die gemaakt worden van volkorenmeel. Volkorenmeel is gezonder dan tarwemeel, je zit er sneller vol van en er zitten meer voedingsstoffen in. Laat je hierbij niet in de maling nemen, fabrikanten zetten het wel eens op de verpakking, terwijl ze maar een klein deel volkorenmeel gebruiken. Vaak zijn de koekjes ook makkelijk verpakt in uitdeel-verpakking.

4. Gewoon snoep

Echt ongelofelijk goede alternatieven voor snoep zijn er niet. Het is ook niet dat het ene soort snoep boven een ander uitspringt. Vaak denk je de dag ervoor of misschien zelfs nog dezelfde dag aan Sint Maarten en haal je snel wat in huis. Gewoon snoep hoort er ook bij. Als je kinderen dit gaat verbieden, willen ze het juist en gaan ze het misschien wel stiekem eten. Kinderen hebben veel minder voeding nodig dat volwassenen, dus is een zakje Haribo snoepjes is wel beter dan een heel zakje pepernoten.Dus ga gewoon lekker alle deuren af en kies wat lekkers uit. Het is maar één keer in het jaar Sint Maarten. Wel is het misschien verstandig om de hele zak met snoep daarna te verstoppen, in ieder geval op een plek waar je het niet de hele tijd ziet. Zo kom je zelf ook niet snel in de verleiding. Verder kwam ik tijdens dit kleine onderzoek ook veel dingen tegen met noten, maiswafels en smooties alleen lijkt mij dat niet onwijs handig om dat zo in een tas vol ander snoep te gooien. Ik denk dat kinderen ook niet heel erg gelukkig worden van een handje walnoten.

Veel plezier en succes met liedjes zingen!

-IK-

Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok. Bekijk hier haar persoonlijke blog: isabellakok.nl
Bekijk hier een volledig overzicht van alle blogs
Cookie instellingen