Een les BodyJam, moet je doen!

Thuis na m’n ontbijt neem ik nog even wat pasjes door, pak ik al m’n spullen bij elkaar en spring ik in de auto. Met een brede glimlach loop ik naar boven waar ik hartelijk word ontvangen door de deelnemers (als ik niet de eerste ben) met: “Hoi dansjuf!” De les is nog niet eens begonnen maar ik heb energie voor tien en daar gaat straks tijdens de BODYJAM les nog een hele hoop energie bijkomen.

Je hebt vast wel eens voor het raam gestaan, stiekem naar binnen gegluurd. Het ziet er leuk uit, maar het is echt niks voor jou, want je denkt dat je ritmegevoel niet helemaal in orde is of als de hele groep naar links gaat, jij dan naar rechts gaat. Maar als jij het leuk vind, dan moet je het gewoon een keer proberen! Natuurlijk is het leuk als het goed gaat en het er bijna hetzelfde uitziet als de instructeur, maar dat kan je niet echt verwachten na één keer. Dat kan ik namelijk ook niet. Voordat ik een nieuwe les geef, heb ik hem thuis waarschijnlijk al 20 keer gedaan en dan nog zal er een keer iets fout gaan. En wees gerust, dezelfde les wordt zo ongeveer 3 maanden gedaan, tijd zat om het in je hoofd te krijgen en in je lichaam te voelen.

Ik vind het zelf een heerlijke les omdat je jezelf bij BODYJAM helemaal kan laten gaan. Toen mij werd gevraagd of ik deze les misschien wilde geven wist ik gelijk het antwoord. Het werkt in mijn voordeel dat ik een dansopleiding heb gedaan en al verschillende danslessen geef, maar dit is toch wel even anders. Of je voor deze les danservaring moet hebben? Nee, de ervaring krijg je vanzelf! Wat BODYJAM precies is, leg ik je nog even uit…

Wat is BODYJAM?
BODYJAM is een cardio warkout waarbij je een geweldige danssensatie ervaart. Een verslavende samensmelting van de hipste dansstijlen en nieuwste (en de leukste) muziek waarbij de nadruk op plezier en flink zweten ligt. BODYJAM is een les waarbij je snel resultaten boekt. Het biedt veel variatie en heeft een effectieve afwisseling tussen bewegen en actieve rust. Hierdoor kan een grotere groep aan deze les deelnemen, het volhouden en terug komen voor meer en zodoende persoonlijke doelen te halen. BODYJAM verbetert dus je fitheid, daarnaast verbrand je een hoop calorieën, verbeter je je coördinatie en motoriek en verbetert BODYJAM je botdichtheid. Een hele hoop goede dingen dus!

Waarom BODYJAM?
Wat ik zo leuk vind aan BODYJAM is dat de sfeer ongelofelijk goed is. Ik geef altijd een hoop energie en het werkt alleen maar motiverend als je die energie ook terug krijgt. Elke les is een feestje met af en toe een grapje tussendoor en iedereen showt z’n dansmoves op zijn of haar manier. BODYJAM is niet vastgebonden aan één stijl dus het kan zijn dat je van hiphop naar Afrikaanse dans gaat en dan ineens een Moderne jump moet maken, voor iedereen zit er wat bij! En iedereen kan de les op zijn/haar niveau meedoen want er zijn altijd opties voor bepaalde bewegingen.

Na de cooling down zijn er al heel wat zweetdruppels gevallen, ook echt heel wat calorieën verbrand (zo ongeveer 545) ben je als het goed is kapot, is je hoofd lichtelijk (of zoals die van mij heel erg) rood gekleurd, maar die lach op alle gezichten verdwijnt niet. Met een goed gevoel stapt iedereen de deur uit (of blijft nog een uurtje BODYPUMPEN) en dan kan de dag goed beginnen of eventueel eindigen, dat kan ook!

Dus de volgende keer als je voor het raam naar binnen staat te gluren en je krijgt er een glimlach van of je krijgt zin om te dansen, kom dan gewoon naar binnen! Mandy, Dionne en ik zien jullie graag in één van onze lessen!

-IK-


Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok. Bekijk hier haar persoonlijke blog: isabellakok.nlLees ook deze blog:
» BodyPump: de 5 voordelen

Bekijk hier een volledig overzicht van alle blogs
Cookie instellingen