Een goed begin is het halve werk

Helderblauwe zee, heerlijk zonnetje, lekkere tapa’s, fijn gezelschap en een mooie omgeving. Als ik er aan terugdenk waan ik mij weer op Ibiza, maar helaas zit mijn vakantie er alweer op! De vakantie heeft opnieuw mijn ogen geopend en weer kwam ik tot de conclusie dat er een hoop mensen niet fit zijn met onder andere een verkeerde lichaamshouding, verkeerde eetgewoontes en voornamelijk overgewicht. Natuurlijk is de vakantie een periode van ontspannen en even nergens aan denken, maar vaak gaat het al mis in het voortraject, het regelmatig onderhouden van je lichaam. Ook ik heb op mijn manier even gezondigd en ik snap als geen ander hoe lastig het kan zijn om de draad weer op te pakken.

September staat op de ranglijst op nummer 2 van de maanden waarin veel mensen hun gezonde en sportieve voornemens waar willen maken! Voor vele is deze ‘nieuwe start’ eigenlijk al de zoveelste. Om deze keer nu echt je gedroomde resultaat te behalen en te behouden ga ik je tools aanreiken om het dit jaar anders aanpakken. Ben jij er klaar voor?

Maak een plan

Begin eens met opschrijven waarom het al die andere keren niet is gelukt of waarom je weer opnieuw moet beginnen. Op basis van deze gegevens is het natuurlijk de bedoeling om niet weer in dezelfde valkuilen te belanden. Maak een plan hoe je dit gaat voorkomen, dit zijn vaak gedragsveranderingen op lange termijn. Een paar weken iets volhouden is makkelijk, iets creëren waar je de rest van je leven plezier van hebt, moet een goed doordacht plan zijn.

Bepaal een realistisch doel

Nu je een plan hebt gemaakt is het tijd om de echte doelstelling te bepalen. Schrijf deze doelstelling op en vermeld erbij binnen welke tijd je het wilt behalen. Stel daarom realistische doelen, je kunt beter met 1x per week met bewegen beginnen en dat langzaam opbouwen. Het hoeft niet per se in de sportschool plaats te vinden. Misschien is het ook lekker om af en toe buiten te rennen of te fietsen, Op deze manier bouw je het langzaam op en houd je het vol. Knip je doelstelling en de tijd nu in kleine stukjes waar je in korte periode naar toe kan werken, zo is het veel makkelijker om gefocust te blijven.

Maak een start!

Met jouw specifieke doelstelling kan je nu een plan van aanpak gaan maken. Dit blijkt voor heel veel mensen nog steeds heel moeilijk, omdat de kennis ontbreekt. Daarom is het verstandig om iemand of een goed programma te zoeken waarin je wordt begeleid. Ook al is het gewoon om je op gang te helpen. Positieve motivatie helpt je snel vooruit.

Wij zouden het geweldig vinden om met jou aan de slag te gaan. Met een kortdurend (10 weken) programma kunnen ik en mijn collega's je meer leren over gezond eten, goed trainen en positief denken. Door het trainen en gedragsveranderingen kan dit je laatste keer zijn dat je een zware start moet maken. Wil je met ons aan de slag, klik dan op onderstaande link voor alles over het 10 weken 'Back in Shape' Programma.

Stop wishing. Start doing!
 

> Bekijk hier het 10 weken Programma <

Cookie instellingen