5 verantwoorde smeersels voor op brood

Tijdens de lunch trek je de koelkast open. Wat gaan we nu eens op brood smeren? Je zucht, smijt de koelkast dicht. Weer niks lekkers. Dan maar hagelslag, pindakaas of zelfs allebei op elkaar (daar valt nog over te discussiëren). Vanaf vandaag gaat er een wereld voor je open als je deze smeersels nog niet kent en misschien nog wel belangrijker: ze zijn nog verantwoord ook! Want laten we heel eerlijk zijn, goede voornemens werken niet alleen in januari, die moet je doorzetten in februari. Soms kan een een kleine aanpassing een hele hoop doen. Laten we beginnen met het broodbeleg!

Hummus met Pestotopping
Hummus, wie kent het niet? Tegenwoordig heel erg hip en gewoon heel erg lekker. Niet alleen voor op brood maar het wordt ook steeds meer op verjaardagen geserveerd met stukjes komkommer of wortel. Sowieso ben ik fan van pesto en dit is een heerlijke combi. Misschien is dat wel mijn nummer 1 van het hele rijtje. Je hebt hem ook nog met rode pesto. Qua calorieën zijn er helaas wel betere opties…

Kcal per 10 gr: 34
 

Zoete Aardappel Spread
Wat een uitvinding is dit. I'm in love met zoete aardappels dus dit stond gelijk hoog in het lijstje van met verantwoorde lievelings smeersels. Verder heeft je brood ook niks nodig. De andere van dit lijstje eet ik vaak met een plakje kipfilet, dat zou ik bij deze niet doen. Zonde! 

Kcal per 10 gr: 17

Hütten Kase
Hier moest ik aan het begin een beetje aan wennen en niet iedereen houdt hier van. Wel de laagste in calorieën zoals je misschien al kunt zien. Alleen kipfilet op m'n brood vind ik een beetje een droge bedoeling, smeer dit eronder en je hebt een heerlijk smeuïg broodje. Dit kan je trouwens ook heel goed verwerken in gerechten. Laatst heb ik er een soort van courgette pasta mee gemaakt. Ook de variant met zongedroogde tomaat is aan te raden.

Kcal per 10 gr: 9

Hummus Choco Spread
Huh, wat?! Is dat echt lekker? Hoor ik je nu denken. Het is een goede vervanger voor chocolade pasta of hagelslag. Maar het is het niet. De smaak is wel iets anders. Als je dezelfde ongelofelijke
behoefte hebt aan chocolade als ik, dan is dit een goede optie. Eigenlijk heb ik dit nog niet op een broodje gesmeerd, maar op een mais wafel is het erg lekker. Ik wilde je namelijk ook gewoon laten
weten van het bestaan van deze.

Kcal per 10 gr: 20

Sandwich Spread
Dit at ik al heeeel lang. Vooral die reclame krijg je niet uit je hoofd. "Ik houd van lekker fris, ik houd van lekker anders..." Eerst at ik het altijd op een cracker met kaas, nu eet ik helemaal niet zoveel kaas meer. Alleen als ik er echt heel veel zin in heb. Maar ook met kipfilet of gewoon alleen Sandwich Spread op een broodje is het heerlijk. De reclame liegt niet, inderdaad lekker fris.

Links Kcal per 10 gr: 16
Rechts Kcal per 10 gr: 23


Na het schrijven van deze blog heb ik gelijk trek gekregen in een broodje. Daarom het einde van deze blog en maak ik een broodje met wat van deze verantwoorde smeersels. Kende jij ze allemaal al? Welke ga je zeker proberen?

- IK - 

Deze blog is geschreven door onze collega Isabella Kok. Bekijk hier haar persoonlijke blog: isabellakok.nlLees ook deze blogs:
» BodyPump: de 5 voordelen
» Winter, weerstand en sporten

Bekijk hier een volledig overzicht van alle blogs
Cookie instellingen